Detaylar
Kim cevapladı?Aşağı bakması daha iyi olur. Yukarı bakarsa sıcak havayı içeri çeker.
ramazandeveli
Yetkin
Temiz havayı alsın, soğuması daha kuvvetli olsun diye aşağıya bakmak zorunda. Yukarı çekerseniz kasa içi sıcaklığı içine çekeceğinden soğutma performansı düşecektir. Bunun anlamı ise daha hızlı yaşlanacak ve performansını daha erken kaybedeceğidir.
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Merhaba arkadaşlar güç kaynağı fanı yukarı kasa içine bakacak şekilde montajlarsam ne olur? Bir ısınma yanma vs. olur mu?
Yanma olmaz lakin ömrünü özellikle ağır yüklerde bir hayli etkilersin. Her 10 derecelik artış yarı yarıya ömrü indirebiliyor. Hem de sıcaklık artacağından ses çıkışıda artar muhtemelen.
PC Uzmanı
Başarılı
Yanma olmaz lakin ömrünü özellikle ağır yüklerde bir hayli etkilersin. Her 10 derecelik artış yarı yarıya ömrü indirebiliyor. Hem de sıcaklık artacağından ses çıkışıda artar muhtemelen.
Acaba PC kapalıyken vızıltı o coil whine sesi bu yüzden olmuş olabilir mi ben hep kasa içine bakacak şekilde psuları montajlarım ama artık hep aşağıya doğru montajlicam.
Ayrıca 5vsb hattını etkiler mi Psu'nun ısınması ? Yani sıcaklıktan 5vsb hattı ses çıkartır mı ?
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Hayır, alakası olacağını sanmam. O daha çok 5VSB hattına gelene kadar olan bobinlerden veyahut kondansatörlerden kaynaklanır. Yeni olduğu içinde kondansatör kısmının olma olasılığı bir hayli az. Yani bobin kaynaklıdır.Acaba PC kapalıyken o coil whine sesi bu yüzden olmuş olabilir mi ben hep kasa içine bakacak şekilde psuları montajlarım ama artık hep aşağıya doğru montajlicam.
Hayır.Ayrıca 5vsb hattını etkiler mi Psu'nun ısınması ? Yani sıcaklıktan 5vsb hattı ses çıkartır mı ?
PC Uzmanı
Başarılı
Anladım hocam teşekkür ederimHayır, alakası olacağını sanmam. O daha çok 5VSB hattına gelene kadar olan bobinlerden veyahut kondansatörlerden kaynaklanır. Yeni olduğu içinde kondansatör kısmının olma olasılığı bir hayli az. Yani bobin kaynaklıdır.
Hayır.