Picky

Uzman
Enermax Revolution D.F. X 1350W güç kaynağı aldım, kargo az önce geldi. Çok fazla kablo var. RX 6800 ekran kartım var, 12 pin girişi var mesela. "CM-PSU / PCI-E" yazandan mı 3 adet takmam gerekiyor? 12VHPWR bağlanmıyor sanırım bu ekran kartına. Öte yandan anakart güç kablosunun, güç kaynağı tarafında 18+10 tane girişi var. Tamamını takacağım sanırım. Çok fazla kablo var, biraz kafam karıştı. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa teşekkür ederim şimdiden.

11.webp
12.webp
13.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Cok fazla kabloya ihtiyacin yok. Anakart icin 24 pin ana enerji kablosu, 1 ya da 2 tane 4 pinli 12V kablo, ekran karti icinde 12pin ya da 2x6 pin kablo takacaksin. Eskisi gibi HDD ya da SSD yok sistemlerde. O kablolar gerekmeyecek. Fanlarin icinde Molex kullanan varsa bir tane onlar icin takablirsin ama.

Cok fazla kabloya ihtiyacin yok. Anakart icin 24 pin ana enerji kablosu, 1 ya da 2 tane 4 pinli 12V kablo, ekran karti icinde 12pin ya da 2x6 pin kablo takacaksin. Eskisi gibi HDD ya da SSD yok sistemlerde. O kablolar gerekmeyecek. Fanlarin icinde Molex kullanan varsa bir tane onlar icin takablirsin ama.
Resimde takılı olan kablo doğru hocam değil mi? Yani anakart için ayrılan tüm pinleri takmam lazım PSU üzerinde

Enermax revolution D. F. X 1350W güç kaynağı aldım, kargo az önce geldi. Çok fazla kablo var. RX 6800 ekran kartım var, 12 pin girişi var mesela. "CM-PSU / PCI-e" yazandan mı 3 adet takmam gerekiyor? 12VHPWR bağlanmıyor sanırım bu ekran kartına. Öte yandan anakart güç kablosunun, güç kaynağı tarafında 18+10 tane girişi var. Tamamını takacağım sanırım. Çok fazla kablo var, biraz kafam karıştı. Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa teşekkür ederim şimdiden.

24 pin kablosu CPU kablosu PCI-e kablosu eğer SATA SSD kullaniyorsun SATA kablosu ilk dedigim pin RAM'in onunde 24 soketli olur oraya takin islemciye yakın olan genelde 8 pinli olur oraya da CPU takin ekran kartı için PCI-e'yi 8 veya 16 takın.

Teşekkür ederim, tamamladım işlemi. Herhangi bir sorun yok şuan çalıştırdım kasamı.