Rehber Güç Kaynağı Topolojileri 1. Bölüm

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Oreki
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 18
  • Görüntüleme Görüntüleme 2B
Harika rehber. Şu PQ650M gibi güç kaynakları ilgimi çekmiştir her zaman.

Evet bir konu daha moderatörler sağ olsun otomatik düzeltme kurbanı oldu...

Paragrafların hepsini birleştirmişti, yetişebildiğim kadarını düzelttim.

Rehberi aklımın almayacağı kadar detaylı yapmışsınız, emeğinize sağlık.

Şu sıralar bir sorunla uğraşıyorum, sizi açtığım konuya etiketlesem yardımcı olabilir misiniz acaba?

Ellerinize ve emeğinize sağlık.

Geçen de merak etmiştim ama konu sapmasın diye sormamıştım, şu an bu rehberin altı çok uygun oldu:
Push-pull topolojisinin Half-bridge'den aşağı kalır yanı var mı, varsa ne? Tablodaki verilere göre daha avantajlı gözüküyor.

Push-pull topolojisinin Half-bridge'den aşağı kalır yanı var mı, varsa ne? Tablodaki verilere göre daha avantajlı gözüküyor.

Teşekkür ederim.

Kullanım yerleri farklı. Push-pull linear tasarım için, half, full-bridge ise switch based tasarımlar için.

Geçen konuya gidip ilk attığım tabloya bak. Linear vardı hatırlıyor musun? O konu.

Şu sıralar bir sorunla uğraşıyorum, sizi açtığım konuya etiketlesem yardımcı olabilir misiniz acaba?

Teşekkür ederim, anladığım bir şey ise elbette olurum.

Döktürmüşsünüz. Elinize sağlık. Pek de üzerine konabilecek bir durum bırakmamışsınız gerçi ama şu noktaya ufaktan bir ek yapılabilir;

İkinci tarafta akım ilerlerken, mavi renkle çizdiğim kapasitörün orada çok önemli bir rolü vardır. Ripple filtrelemesi yapmak ve bu sayede gücü Load'a düzgün bir şekilde ulaştırabilmek

DC taraf kapasitörleri; yük değişkenliğinin fazla olması sebebiyle, bulk kapasitöre göre daha fazla şarj deşarj döngüsüne (bu konu zannımca geçici yanıtla da direkt ilişkili) sahiptir. Ve bulk Japon (burası da biraz karışık) olsa da DC tarafı nispeten daha ucuza getirmek için daha düşük seviye kapasitörler kullanılmakta (tabii kapasite ve diğer devre elemanları da önemli) ve bu da çıkış dengesine etki etmektedir. Misal XPG Pylon bu konuda güzel bir örnektir. DC-DC çeviricide APAQ polymerler ve DC tarafta da Elite orta seviye kapasitörler ile 3.3V kanalı geçici yanıt testinde toleransın dışına çıkabilmektedir.

Ekleme için teşekkürler, tuzu biberi oldu bu da.

Bu arada senden de bekliyorum bir şeyler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…