Eski parçalardan DDR3 bir sistem topladım ancak elimdeki eski bir güç kaynağını kullanmıştım. Sistemi çalıştırdıktan bir süre sonra güç kaynağı bir anda yandı, dumanlar çıktı ve evdeki şalterler attı. Merak ettiğim konu, PSU'nun bu şekilde yanması anakart, işlemci veya ekran kartı gibi diğer bileşenlere de zarar vermiş midir? Bir de şu an aktif olarak kullandığım güncel sistemimin PSU'sunu söküp bu DDR3 sisteme takarak parçaları test etmek istiyorum. Sizce güncel PSU'mu bu sisteme takıp denemeli miyim, yoksa anakartta bir kısa devre varsa kaliteli güç kaynağına da zarar verme ihtimali var mıdır?
Detaylar
Kim cevapladı?Argo 47
Başarılı
Sunduğun bilgilerden bilemeyiz. Bazı güç kaynakları emekli olurken diğerlerini de götürüyor bazıları ise sadece kendisi gidiyor. Sağlam PSU bağla parçaları analiz et. Statik elektriği de boşaltmak için sağlam psu bağladıktan sonra PSU'nun anahtarı devre dışı iken bilgisayarı başlatma tuşuna 4-5 kez bas.Eski parçalardan DDR3 bir sistem topladım ancak elimdeki eski bir güç kaynağını kullanmıştım. Sistemi çalıştırdıktan bir süre sonra güç kaynağı bir anda yandı, dumanlar çıktı ve evdeki şalterler attı. Merak ettiğim konu, PSU'nun bu şekilde yanması anakart, işlemci veya ekran kartı gibi diğer bileşenlere de zarar vermiş midir? Bir de şu an aktif olarak kullandığım güncel sistemimin PSU'sunu söküp bu DDR3 sisteme takarak parçaları test etmek istiyorum. Sizce güncel PSU'mu bu sisteme takıp denemeli miyim, yoksa anakartta bir kısa devre varsa kaliteli güç kaynağına da zarar verme ihtimali var mıdır?
Sunduğun bilgilerden bilemeyiz. Bazı güç kaynakları emekli olurken diğerlerini de götürüyor bazıları ise sadece kendisi gidiyor. Sağlam PSU bağla parçaları analiz et. Statik elektriği de boşaltmak için sağlam PSU bağladıktan sonra PSU'nun anahtarı devre dışı iken bilgisayarı başlatma tuşuna 4-5 kez bas.
Hocam, şu an ana sistemimde sorunsuz kullandığım MSI MAG A750BN güç kaynağını diğer sistemime taksam bir sorun yaşar mıyım?
Allah'tan PC yeni değilmiş. Test edilmeden bilinmez arkadaşın dediği gibi canlı bomba gibi oluyor bazısı...
Hocam, eski güç kaynağım 450W markasız bir şeydi. Sanırım tozdan dolayı yandı; bayağı duman çıktı ve şalterler attı. Anakartı inceledim, görünürde bir sorun yok gibi duruyor. Şimdi bendekini takacağım o da yanarsa yenisini almak zorunda kalacağım.
Son düzenleme:
Argo 47
Başarılı
MSI'yı tak gitsin, sonuçları bekliyoruz.Hocam, şu an ana sistemimde sorunsuz kullandığım MSI MAG A750BN güç kaynağını diğer sistemime taksam bir sorun yaşar mıyım?
Hocam, eski güç kaynağım 450W markasız bir şeydi. Sanırım tozdan dolayı yandı; bayağı duman çıktı ve şalterler attı. Anakartı inceledim, görünürde bir sorun yok gibi duruyor. Şimdi bendekini takacağım o da yanarsa yenisini almak zorunda kalacağım.
Eki Görüntüle 265293
- Makaleler
- 6
Denemeden bilinmez, kuzenim de benzer seyi yasamisti. PSU'dan dumanlar cikmisti. Ama diger butun parcalar saglam kalmisti. Sans isi biraz.
Eve geçiyorum birazdan deneyeceğim.
Sistemi denedim açıldı ama iki slotada ram takınca fan dönüyor sonra duruyor tekrar dönüyor. Tek slota takınca bilgisayar açılıyor. iki ram de çalışıyor test ettim ayrı ayrı. Sanırım diğer slotta sorun olmuş.
Sistemi denedim açıldı ama iki slotada ram takınca fan dönüyor sonra duruyor tekrar dönüyor. Tek slota takınca bilgisayar açılıyor. iki ram de çalışıyor test ettim ayrı ayrı. Sanırım diğer slotta sorun olmuş.
Son düzenleme:
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Pinokio ile en iyi ses klonlama ve dublaj yapma modülleri nedir?
- PoseidonWhisper