Bu kısımı doğru yazdın mı hocam? Yükteyken mi ses geliyor? Ayrıca PSU modeli nedir?
Evet doğru yükteyken ses yok, boşta geliyor ses sadece

ASUS ROG STRIX 1200W AURA EDITION

Psu marka model nedir? Yüksek ihtimal normaldir eğer sıfır aldıysanız.
ASUS ROG STRIX 1200W AURA EDITION

Sıfır almıştım ama ilk 3-4 ay böyle bi sorun yoktu. Son 1 aydır var ve sürekli olmuyor. Şimdilerde çok yapmaya başladı sinir bozucu bir ses

Evet doğru yükteyken ses yok, boşta geliyor ses sadece

ASUS ROG STRIX 1200W Aura Edition

Sesin kaynağı muhtemelen fandan. Düşük RPM’de çalışırken ses yapıyor, RPM yükseldikçe bu ses kesiliyor gibi geldi bana. Yük altında fan hızı arttığı için ses de ortadan kalkıyor.

Son düzenleme:
Fanı için arkada kapatma düğmesi var fanı kapattığımda ses kesilmiyor. O yüzden fan değil diye düşünüyorum
Yüksek ihtimalle coil whine. Boştada olabiliyor bu durum. Ama sonradan oluşması garip. Acaba arkada çalışan uygulamaları arttırmış/değiştirmiş olabilir misin? Veya sistemi yüke sokabilecek bir şey yapmış olabilir misin?

Yüksek ihtimalle coil whine. Boştada olabiliyor bu durum. Ama sonradan oluşması garip. Acaba arkada çalışan uygulamaları arttırmış/değiştirmiş olabilir misin? Veya sistemi yüke sokabilecek bir şey yapmış olabilir misin?
Çok bir şey değişmedi PCyi yoran bir durum yok eskidende bu şekildeydi. Lol tarzı küçük oyunlarda kesilmiyor cızırtı. Pubg call of duty gibi oyunlara girdiğimde kesiliyor

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-08-06 194126.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-06 194126.webp
    13,3 KB · Görüntüleme: 51
  • Ekran görüntüsü 2025-08-06 194144.webp
    Ekran görüntüsü 2025-08-06 194144.webp
    17,8 KB · Görüntüleme: 54
Çok bir şey değişmedi PCyi yoran bir durum yok eskidende bu şekildeydi. Lol tarzı küçük oyunlarda kesilmiyor cızırtı. Pubg call of duty gibi oyunlara girdiğimde kesiliyor
O zaman muhtemelen düşük yükte kararsız modda çalışıyor.(burst mode gibi) Yüksek wattlardada modu değiştiriyor. Ama ilk geldiğinde neden bu sesi çıkarmadığını bende anlamadım. Belki zamanla bobinleri yalıtan maddenin özelliği değişmiştir. Veya şebekede soun çıktıysada bu durum olabilir.

O zaman muhtemelen düşük yükte kararsız modda çalışıyor.(burst mode gibi) Yüksek wattlardada modu değiştiriyor. Ama ilk geldiğinde neden bu sesi çıkarmadığını bende anlamadım. Belki zamanla bobinleri yalıtan maddenin özelliği değişmiştir. Veya şebeke sorunlu olduysada bu durum olabilir.
Bir kaç kez elektrik kesilmesi sorunu yaşadım. Onun etkisi olur mu bilmiyorum. PSU Fan hızını veya biraz daha performanslı çalışması için bir ayar var mı? Yükte gibi çalıştırsam geçici olarak sesi keserim diye düşünüyorum aslında. Garantilik bir durum var mı psu'yu göndermeli miyim sonuç alır mıyım?