Yeni bir ekran kartına geçeceğim. Şu anki ekran kartımda ek güç istemiyordu fakat geçeceğim yenisinde istiyor. Bir türlü takacağım yeri bulamadım. Arkadaki kapalı kısmı söktüm orada da sadece PSU'yu gördüm, bir bağlantı yeri göremedim. Oraya ulaşmam için PSU cover yerini sökmem mi lazım?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 15 Aralık 2023
- Makaleler
- 50
Kasa modeli nedir? Eğer PSU cover kısmının ön tarafında açıklık yoksa, arka kapağı söküp PCI-e kablosunu PSU cover bölmesinden bulup kablo kanallarından geçirerek kasanın ön kısmına iletecek ve bağlantısını GPU'ya yapacaksın.
Kasa modeli nedir? Eğer PSU cover kısmının ön tarafında açıklık yoksa, arka kapağı söküp PCI-e kablosunu PSU cover bölmesinden bulup kablo kanallarından geçirerek kasanın ön kısmına iletecek ve bağlantısını GPU'ya yapacaksın.
Excalibur E600.
Arka taraftan onu da göremedim.
- Makaleler
- 50
Şu kısma bakacaksın. Görsel Excalibur E600'e ait.
Tamam orayı açınca ne gibi bir yazı görmem lazım? Açtığımda göremedim de.
- Makaleler
- 50
Herhangi bir yazı görmeyeceksin ki. Ekran kartı kablosunu bulup kablo kanalından ön kısma uzatacaksın.Tamam orayı açınca ne gibi bir yazı görmem lazım? Açtığımda göremedim de.
Ekran kartı kablosu hangisi diye soruyorsan onu da söyleyeyim: 6+2 şeklinde ayrılan 8 pinli bir kablo göreceksin; işte o PCI-e yani GPU kablosu. Bazı PSU'ların kablolarında direkt PCI-e diye de yazar, belki sende de yazıyordur. Yazmıyorsa pinlere bak, 6+2 şeklinde 8 pinli ise GPU kablosudur. 4+4 şeklinde 8 pinli ise CPU kablosudur. İkisini karıştırmamaya dikkat et.