Senolince 2

Becerikli
Selam arkadaşlar.

Sorun dün akşam başladı. Power tuşuna bastığımda anakart üzerindeki kırmızı ışık yanıp hemen sönüyor. Power tuşuna 7 ile 8 kez basınca o arada PC açılıyor.

Bilgisayar açılınca herhangi bir sorun yok; mavi ekran, kendini resetlemesi, aşırı ısınması veya oyundan atma gibi şeyler yok. Anakart üzerindeki Power switch'in pinlerini çıkardım, tornavida ile kısa devre yaptırarak açmayı denedim, gene aynı.

• Ryzen 5 7600 işlemci.
  • RTX 4070 ekran kartı.
  • MSI B650M Gaming Plus anakart.
  • Gigabyte GP-P750GM80 750W PSU.

Kırmızı ışık dediğiniz anakart üzerinde ki ise o ışık normal bir şey. Anakart'ın Debud LED göstergesi. İlk önce kırmızı yani işlemci, sonra RAM genelde turuncu, sonra ekran kartı derken en alttakide genelde beyaz Boot yanar, ve bilgisayar açılmaya başlar :)) Kırmızı ışıktan sonra başka ışıklar yanıyor mu ? Yanmıyorsa kısır döngüye giriyorsa güç kaynağı sorunu olabilir, sıcaklık problemi olabilir. Lakin diğer ışıklar yanıyorsa takip edin...Belki sorun başka bir donanımdır.

Anakarttaki Debug LED'den bahsediyorum. Güç tuşuna basınca bir saniyeliğine yanıp PC başlamıyor. 8-10 deneme sonrası PC açılıyor ve açıldıktan sonra sorun olmuyor; reset, donma, kasma gibi.

Anakarttaki Debug LED'den bahsediyorum. Güç tuşuna basınca bir saniyeliğine yanıp PC başlamıyor. 8-10 deneme sonrası PC açılıyor ve açıldıktan sonra sorun olmuyor; reset, donma, kasma gibi.
Tamam anladım. O zaman güç ile alakalı bir problem var gibi görünüyor. 2. ışık sıralamasında RAM ışığı yanması gerekir, belki RAM'lerle alakalıda olabilir. Böyle bir şey ilk defa duydum :) RAM'leri çıkarıp tekrar takmayı dene, belki düzelir.

Tamam anladım. O zaman güç ile alakalı bir problem var gibi görünüyor. 2. ışık sıralamasında RAM ışığı yanması gerekir, belki RAM'lerle alakalıda olabilir. Böyle bir şey ilk defa duydum :) RAM'leri çıkarıp tekrar takmayı dene, belki düzelir.

RAM'lerin ikisini tek tek tüm slotlarda denedim sorun yok son zamanlarda sisteme parça eklenip cıkarılmadı temizlikte yapılmadıeve bir saat önce geldim biraz uğraştım ve şu an sorun yaşadığım sisdemden yazıyorum açılınca tüm sorunlar bitiyor :)

RAM'lerin ikisini tek tek tüm slotlarda denedim sorun yok son zamanlarda sisteme parça eklenip cıkarılmadı temizlikte yapılmadıeve bir saat önce geldim biraz uğraştım ve şu an sorun yaşadığım sisdemden yazıyorum açılınca tüm sorunlar bitiyor :)
Eğer tek tek RAM deneyip sorun yaşamıyorsanız bu RAMler ile alakalıdır. Çünkü 2. ışık RAM yanması gerek. Yanmıyorsa bir sorun var demektir, bu sorunu aşmak için bilgisayarı 7-8 kere tekrar başlatmak normal değil. Öncelikle Windows Sistem Bilgisi yerini açın. Oradan Yazılım Ortamı, daha sonra Windows Hata Bildirim kısmına bakın bakalım bir hata var mı? Burada hata varsa büyük donanımsal çakışmalarınız var demektir, bu çakışmalarda genelde RAMlerle ilgili olur.