Makaleler
1
Arkadaşlar, konu şu: Mansur Yavaş, AKP'nin sokak köpeği kararına destek verdi. Yani çıkıp da AKP haklı demese de 'Avrupa'da da sokaklar böyle' gibisinden güzel bir açıklama yaptı. Gülbin Tosun ise X üzerinden bu konuda Mansur Yavaş'ı eleştirdi ve bu süreç içerisinde Gülbin Tosun süresiz izne çıkarıldı. Şimdi sosyal medya ikiye bölünmüş durumda: Bir taraf diyor ki "alın, muhalefet zihniyeti de aynı AKP gibi eleştirenleri açığa alıyor. diğer taraf ise "Gülbin Tosun'un X'teki Tweetleri çok uygun değildi ve açığa alınması doğru." siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Bunu söyledim, tekrar söylüyorum. Partilere ananız babanız gibi güvenmeyin. Benim gibi siyaset bölümünde lisans eğitimi falan almıyorsanız kafanızı siyasetin içine gömmeyin. Burada iktidar ve muhalefet ilişkisini de, dengesini de sağlayan sizlersiniz; yani halk. Eğer olayların doğrulunu araştırmaz, insanların neden tepki gösterdiğine bakmadan sırf ideolojik açıdan değerlendirmeler yaparsanız dümdüz partizan olursunuz.

TV kanalı taraflı yayın yapabilir, dolayısıyla yaptığı yayınlarda görev alan şahıslar kanalın desteklediği şahısları eleştirdiğinde görevden alınabilir yahut uzaklaştırılabilir. Bu ülkemizde yaşanabilen bir durum ne yazık ki fakat burada biraz farklı bir durum daha var. Bu kadın sokak köpeği manyağı gibi bir şey, takıntılı resmen. Gülbin Tosun, eşek kadar itten kaçmaya çalışırken kamyon altında kalıp bacağın kaybeden küçücük, zavallı Mahra Melin Pınar'ın acılı annesine insanlık dışı sözler etmiş bir şahıs. Ayrıca olay sonrası kızcağız hayatını kaybetti. Sizlere demem o ki, iki üç sizin ideolojinizi savundu diye insanlara körü körüne yapışmayın. Mansur Yavaş'ın da, Erdoğan'ın da "sokak köpeklerini toplayalım" demeleri kadar normal bir durum yok. Yahu eşek kadar köpekler yaşlı, çoluk çocuk demeden parçalıyor ve katlediyor. Biz halkımızı mı düşüneceğiz yoksa hızla üreyen ve önüne geçilmesi imkansız bir duruma gelmiş sokak itlerinin hayatı için fanatiklik mi yapacağız?

Ben gerçekten bu yasaya bu üslupla karşı çıkanları anlamıyorum. Yasa biraz acımasız, bunun farkındayım ve yasanın çıktığı zaman da manidar. Yıllardır bu durumdan şikayetçiyken belediyelerin çoğunluğu muhalefete geçince halk ile belediye başkanlarını karşı karşıya getirmek için bunu yaptılar. Yasanın acımasızlığına karşı ben de biraz rahatsızım. Çünkü ben de köyde bahçede köpek besliyorum yıllardır. İnsanla en iyi dost olan hayvanlardan biri köpekler. Ama sokaktaki köpeğin insanlara hiçbir özelliği ve faydası yok. Birbirinin aynısı, sağa sola havlayan, birbirlerini ısıran, kedileri parçalayan, toplu halde bisiklet motor sürenleri kovalayan yaratıklar istemiyorum sokakta. Kesinlikle nüfuslarının azaltılması gerekiyor. Kısırlaştırılmaları şart çünkü kısır hayvan saldırma hareketlerinde bulunmaz. Hormonlar saldırmayı tetikliyor. Niye evdeki kedilerim sakin sakin takılırken sokaktakiler her gece kavga ediyor? Kısır olmadıkları için. Köpeklerin de kısırlaştırılıp sakinleştirilmesi gerekiyor. Zor bir işlem de değil yani.

Ben motorla köpekler yüzünden kaza yaptım. Yıllar önce kaç tane çocuk öldü bu yüzden. İyiye iyi kötüye kötü deriz. Özellikle büyük ve iri cins köpeklerin bir an önce uyutulması lazım. Sayıları kontrolsüz çoğalıyor ve şikayetçiyim. Kuduzdan uyutulan çocuğu unutmayın. Yapacak bir şey yok.

Ben gerçekten bu yasaya bu üslupla karşı çıkanları anlamıyorum. Yasa biraz acımasız, bunun farkındayım ve yasanın çıktığı zaman da manidar. Yıllardır bu durumdan şikayetçiyken belediyelerin çoğunluğu muhalefete geçince halk ile belediye başkanlarını karşı karşıya getirmek için bunu yaptılar. Yasanın acımasızlığına karşı ben de biraz rahatsızım. Çünkü ben de köyde bahçede köpek besliyorum yıllardır. İnsanla en iyi dost olan hayvanlardan biri köpekler. Ama sokaktaki köpeğin insanlara hiçbir özelliği ve faydası yok. Birbirinin aynısı, sağa sola havlayan, birbirlerini ısıran, kedileri parçalayan, toplu halde bisiklet motor sürenleri kovalayan yaratıklar istemiyorum sokakta. Kesinlikle nüfuslarının azaltılması gerekiyor. Kısırlaştırılmaları şart çünkü kısır hayvan saldırma hareketlerinde bulunmaz. Hormonlar saldırmayı tetikliyor. Niye evdeki kedilerim sakin sakin takılırken sokaktakiler her gece kavga ediyor? Kısır olmadıkları için. Köpeklerin de kısırlaştırılıp sakinleştirilmesi gerekiyor. Zor bir işlem de değil yani.

Konya'da küpeli bir çok hayvan birbirlerine saldırıyorlar ama. Kısırlaştırmak bu işi düzeltmedi işte. Birilerini kısırlaştırırken arada derede, köyde bir yerlerde hayvanlar üreyip çoğalıp şehre tekrar inecekler. Hayvan düşmanı falan ben de değilim. İsterseniz beslediğim 30'dan fazla sokak kedisinin fotoğraflarını bile atabilirim. Çoğu artık vefat etmiş de olsa ellerimde fotoğrafları var.