Ben gerçekten bu yasaya bu üslupla karşı çıkanları anlamıyorum. Yasa biraz acımasız, bunun farkındayım ve yasanın çıktığı zaman da manidar. Yıllardır bu durumdan şikayetçiyken belediyelerin çoğunluğu muhalefete geçince halk ile belediye başkanlarını karşı karşıya getirmek için bunu yaptılar. Yasanın acımasızlığına karşı ben de biraz rahatsızım. Çünkü ben de köyde bahçede köpek besliyorum yıllardır. İnsanla en iyi dost olan hayvanlardan biri köpekler. Ama sokaktaki köpeğin insanlara hiçbir özelliği ve faydası yok. Birbirinin aynısı, sağa sola havlayan, birbirlerini ısıran, kedileri parçalayan, toplu halde bisiklet motor sürenleri kovalayan yaratıklar istemiyorum sokakta. Kesinlikle nüfuslarının azaltılması gerekiyor. Kısırlaştırılmaları şart çünkü kısır hayvan saldırma hareketlerinde bulunmaz. Hormonlar saldırmayı tetikliyor. Niye evdeki kedilerim sakin sakin takılırken sokaktakiler her gece kavga ediyor? Kısır olmadıkları için. Köpeklerin de kısırlaştırılıp sakinleştirilmesi gerekiyor. Zor bir işlem de değil yani.