huseyincan

Üyecik
Selam arkadaşlar, Alibaba üzerinden 27 dolarlık 30 adet WM SW minifigurleri siparişi verdim. Kargo ücreti normalde 20 dolardı fakat indirim kuponum vardı, 5 dolara geldi. Kargo ücreti Total order 27 dolar, yani fakat siparişi olustururken Alibaba gümrük vergisini peşin almadı. Ürün gümrüğe gelince vergisini nasıl ödeyebilirim? FedEx kargo

Son düzenleyen: Moderatör:
Ülkeye girince FedEx sizi arıyor gümrük işlemleri için mail adresimi istemişti, orada ödemeniz gereken tutarı Mail'de bilgilendiriyorlar sizi. Onların gönderdiği IBAN adresine havale yapıyorsunuz.

Satın alırken vergi ücreti tahsil edilmediği için satıcı kendi aracı şirketiyle işlem yapmayacaktır. Fedex ile iletişime geçip onların anlaşmalı müşavirlik şirketleriyle işlemi yapmak konusunda yardımcı olmalarını talep edebilirsiniz. Tabi ki normal prosedür gümrük müşavirlik şirketi bulup onunla gümrükten çekme (ithalat) işlemini başlatmanız ki o da pahalıya gelecektir.

Ülkeye girince FedEx sizi arıyor gümrük işlemleri için mail adresimi istemişti, orada ödemeniz gereken tutarı Mail'de bilgilendiriyorlar sizi. Onların gönderdiği IBAN adresine havale yapıyorsunuz.
Teşekkürler hocam
Satın alırken vergi ücreti tahsil edilmediği için satıcı kendi aracı şirketiyle işlem yapmayacaktır. Fedex ile iletişime geçip onların anlaşmalı müşavirlik şirketleriyle işlemi yapmak konusunda yardımcı olmalarını talep edebilirsiniz. Tabi ki normal prosedür gümrük müşavirlik şirketi bulup onunla gümrükten çekme (ithalat) işlemini başlatmanız ki o da pahalıya gelecektir.
Ürün 27 Euro sınırını geçmiyor hocam bireysel alışveriş müşavirlik neden?

Teşekkürler hocam

Ürün 27 Euro sınırını geçmiyor hocam bireysel alışveriş müşavirlik neden?
Ürün kargo ücreti dahil fiyatı 27euroyu geçmiyorsa sıkıntı yaşamazsınız demek isterdim ancak ürünün fatura bedelinden indirimle bu şekilde geldiyse indirimsiz tutarı baz alıyorlarmış. Karmaşık bir sürece döndü bu olaylar. Kargo şirketiyle bir görüşün gümrükleme sürecini. Muhtemelen bilgi vereceklerdir mevzuata göre durumu nedir diye.

Ürün kargo ücreti dahil fiyatı 27euroyu geçmiyorsa sıkıntı yaşamazsınız demek isterdim ancak ürünün fatura bedelinden indirimle bu şekilde geldiyse indirimsiz tutarı baz alıyorlarmış. Karmaşık bir sürece döndü bu olaylar. Kargo şirketiyle bir görüşün gümrükleme sürecini. Muhtemelen bilgi vereceklerdir mevzuata göre durumu nedir diye.
Hocam satıcıyla iletişime geçtim bana kargonun henüz uluslararası lojistiğe verilmediğini söyledi eğer iade vermek istersem iadeyi alacaklarını söyledi ve şunu yazdı “If you are willing to cooperate with customs clearance and bear the risk, we are willing to give it a try” Because the declared package price is 29*0.3 USD, the total is 8.7 USD.”” If you agree, we will arrange for the package to be sent out tomorrow. Please keep an eye on the logistics information; once the package arrives at customs, promptly clear it.”

Ürünün paket fiyatı 27 Euro yu geçmediği için gümrükten geçebileceğini umuuyorum sizin düşünceleriniz nelerdir? Ayrıca satıcı yarın paketi lojistiğe gönderdiklerini ve lojistiği dikkatlice takip etmemi söyledi