adagezer

Uzman
Yer
izmir
Merhaba, kenarda duran eski bir hard disk var, kontrol ettim çalışıyor. Sağlık durumu %97. Anakart B650M-R, bu diske 32 Bit XP kurulabilir mi? Tabii çipset, sürücü vs. yüklenemeyecek. Temizlik sırasında eski oyun CD'leri buldum. Nostalji yapayım dedim ama güncel sistemde çalışmıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kenarda duran eski bir hard disk var, kontrol ettim çalışıyor. Sağlık durumu %97. Anakart B650M-R, bu diske 32 Bit XP kurulabilir mi? Tabii çipset, sürücü vs. yüklenemeyecek. Temizlik sırasında eski oyun CD'leri buldum. Nostalji yapayım dedim ama güncel sistemde çalışmıyorlar.

Kurulamaz!

B650 platformu XP için fazla modern kalabilir. Çoğu AM5 anakartta artık CSM desteği bile yok, yani o diski boot etmen bile mucize olur. Hadi bir şekilde masaüstünü gördün diyelim GPU driverı kuramadığın için pencereleri kaydırırken bile sistem can çekişir. Integral Edition gibi ISO'lardaki USB yamaları da o yeni nesil kontrolcülerde (xhcı) çalışmayabilir, bu işler için en temizi 2. veya 3. nesil Intel serisi gibi bir retro Build toplamak. Acceleration olmayan sistemde o eski oyunların tadını alamazsın.

XP kernel ile neyi calıstırıcaz hocam ya,
UEFI, USB ekledik, ne kullanabiliriz ki?
Csm hadi destekletsin..
Sertifika guncelleme yok.
XP modlamak yerine,
XP gorunumlu 10 yaparım,
Hiç yoktansa kullanırız.
Anlattıkların konu sahibinin istedikleri zaten. XP'nin kendisi. Bunun hakkında bol bol video var.