Forest6

Gelişen
Hiç iPhone kullanmadığım için bilmiyorum. Güncel iPhone modellerinden kullananlar bataryalarını ne kadar süre kullanıyorlar yaklaşık olarak? Oldu da batarya değişimi gerektiğinde bunları nerede değiştiriyorlar ve pahalı bir işlem mi?

Özellikle her sene telefon değiştirmeyenlere soruyorum elbette. Her sene değiştirmemek için güncel bir telefon alıp uzun süre kullananlara soruyorum. iPhone telefonlarda batarya yenileme sıklığınız nedir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde iPhone'larda pil sağlığı 80'nin altına düşünce öneriyorlar pil değişimini, bu da 2.5-3 yıl sürer. Apple'ın sitesinde fiyatı yazıyor, çok pahalı değiller.

20 Eylül 2022'de iPhone 14 Pro Max aldım. Yani yaklaşık 3.5 yıl oldu. Şu anda %84 batarya sağlığım var, günlük ortalama 6-8 saat ekran sürem oluyor ve gece 00:00'da şarja taktığımda yaklaşık %30 şarjım oluyor. Muhtemelen 1-2 yıl içinde günlük kullanımıma engel olacak ve ben de yeni bir telefona geçeceğim. Aynısını iPhone X'den geçerken yapmıştım. 4 yıl/nesilde bir yenileme zamanı geliyor. Teknolojik olarak da zaten bataryaların ömrü 4 yılı geçmez.

Pro Max Modeller > Plus Modeller > Normal Modeller > Pro Modeller > Mini Modeller = Air Model.

Ben 16PM ile 230 küsür döngülerde %100 batarya sağlığında geziyorum. Aynı döngüde Pro model kullanan bazı arkadaşlarım çoktan 98'den aşağı saymaya başladılar.

Güncel itibarıyla 17 serilerinde bataryalar çok güzel, Air'i hariç tutuyorum batarya olarak biraz dengesiz bir model ama iPhone 17, bataryası yeni değişmiş iPhone 15 Pro Max'tan bile uzun ekran süresi veriyor. Ben ortalama olarak 2-3 yıl arasında batarya değişimi yapıyorum pil sağlığı 85 civarlarına düşünce, gürgençler, Troy veya İstanbul da direk Apple'da önceden randevu alarak aynı gün batarya değişimi yapabilirsin ben daha önce iPhone 12 ve iPhone 14 Pro için aynı gün 2-3 saat sonrası teslim aldım.

iPhone 15 ve sonraki iPhone modelleri, ideal koşullar altında 1.000 tam şarj döngüsünde pil kapasitelerinin %80'ini koruyacak şekilde tasarlanmıştır. 1.000 tam şarj döngüsü de eğer cihazı düzgün kullanırsanız en az 3-4 sene demek. Kısaca, yeni iPhone modellerinde pil sağlığına biraz dikkat ederek kullanırsanız en az 3-4 sene sorunsuz kullanırsınız. Eğer pil devriniz 1.000'e ulaşmadan pil sağlığınız %80'in altına düşerse Apple tarafından ücretsiz pil değişimi yapılabilir ancak bu senaryonun olması çok zor onu söyleyeyim.

iPhone 16e 105 devirde %100 pil sağlığında.

PIl ömrü bir günden uzun sürüyor. Bunun dışında en beğendiğim şey, şarj etme döngünü öğrenip prizden çıkartacağın an yaklaşana kadar şarjı %80'de tutması ve yavaş yavaş %100'e tamamlaması. Bu sayede pil üzerinde stres oluşmuyor ve daha yavaş eskiyor.

IMG_1158.webp

iPhone 14 ve önceki modeller 500, 15 ve sonraki modeller 1000 döngü ömrüne sahip. Yani iPhone 14 ve önceki modeller ortalama 1-3 yıl, 15 ve üst modelleri ise 3-5 yıl boyunca sağlığını koruyabilir.

Bazı kişiler telefonu 1.5 günde bir şarj ediyor, %20-85 arasında tutulursa 6-8 yıl bile o pil %80 sağlığa dayanır, hiç belli olmaz.

Teknolojik olarak da zaten bataryaların ömrü 4 yılı geçmez.
Apple bataryalarının*
Samsung'un bataryaları normal kullanımda 2000 döngü ile 6-9 sene boyunca pil sağlığı %80'in üzerinde kalabilir.

Son düzenleme:
1500 devirlik iPhone 11'in batarya sağlığı %74 ve bir iş günümü çıkartıyor. iOS 16.1.1'de kaldığı için de olabilir fakat güncel çoğu cihaz, kötü kullanılmadıktan sonra 3 sene gidiyor gibi. Elime geçen bazı cihazların pil sağlığı %85 üstü olmasına rağmen şarjının berbat gittiği de oluyordu.

1500 devirlik iPhone 11'in batarya sağlığı %74 ve bir iş günümü çıkartıyor. iOS 16.1.1'de kaldığı için de olabilir fakat güncel çoğu cihaz, kötü kullanılmadıktan sonra 3 sene gidiyor gibi. Elime geçen bazı cihazların pil sağlığı %85 üstü olmasına rağmen şarjının berbat gittiği de oluyordu.
iPhone 11 Nokia 3310 gibi bir şey oldu ya. Alanların çoğu halen kullanıyor. :)