Detaylar
Kim cevapladı?Th3RealKayseriLee
Yetkin
Hocam kullandığınız programlar nelerdir? Laptop kullanıyorum belki biraz etkisi iyiyse kendime de denerim OO Shutup ve Revo ile yapıyorum ama yine hantallık var.
Windows 11 Home 25H2 neden kurmuyorsun ki? Yağ gibi akar hocam senin sistemde.
Bu sistemle alakalı değil, Windows ile alakalı; isterse en baba sistem olsun yine de en kuvvetli sistemde bile stabil çalışmayabilir. Microsoft'un doğasında var bu.
- Makaleler
- 1
Hocam kullandığınız programlar nelerdir? Laptop kullanıyorum belki biraz etkisi iyiyse kendime de denerim OO Shutup ve Revo ile yapıyorum ama yine hantallık var.
NTLite ücretli sürümle ISO düzenleyebilirsin kendine has, başarılı. Ücretsiz sürümde imkanlar kısıtlı ama fena değil yine de. 25H2 entegrasyonu yapabilirsin 24H2 LTSC'ye. Gaming performansı daha iyi çünkü. Winutil Script ile Standart ve Advanced Tweak yapabilirsin, PowerShell Script'idir bu. Win11 Debloat Rapphire, kullanılabilir. OOSU10 telemetriler için idealdir. Daha birçok program var, yine Manuel de servisler, gereksiz arka plan hizmetleri ve yazılım bilgin dahilinde kendin de bir şeyler yapabilirsin ama çok da abartıya kaçmaya gerek yok açıkçası. Bu dediklerim fazlasıyla yeterli. RAM temizliği sonrası 25H2 LTSC'de boşta RAM kullanımı 1.2 GB dolaylarında, işlem sayısı boşta 65 yine. Oyunlardaki FPS ve %1 değerler 9800X3D AM5 sistemde stabil seyrediyor. @Hamza Ensar Sağlam sisteminin benzerine sahibim, dediği sorunlardan bir tanesi bende mevcut değil. Demek ki sisteme has bir sorun, şaşkınlığım o yüzden esasen.
Arkadaşlar şimdi Windows 11 26H1 deneyeceğim. Olmadı Windows 11 LTSC deneyebilirim kaybım olmaz. En son Windows 11 24H2'mi deneyeyim yoksa Windows 11 LTSC'mi?
The Semih
Uzman
- Makaleler
- 1
Vista'dan sonra gördüğüm en kötü işletim sistemi Windows 11, bu dayatmadan vazgeçmesi lazım. Oyuncular için Ghost Spectre gibi hafif sürümler yapılmalı, Windows 11 Home sürümü bile çok dolu. Windows 10 kullanıyorum şu anda sürücü desteği kesmeseler hala en iyisi.
Arkadaşlar şimdi Windows 11 26H1 deneyeceğim. Olmadı Windows 11 LTSC deneyebilirim kaybım olmaz. En son Windows 11 24H2'mi deneyeyim yoksa Windows 11 LTSC'mi?
26H1'i hiç denemeyin. Yeni çıktı bunda bile sorunlar olabilir. Geçici bir süre bence 11 LTSC 24H2 kurun, ileride kurabilirsiniz.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
NTLite ücretli sürümle ISO düzenleyebilirsin kendine has, başarılı. Ücretsiz sürümde imkanlar kısıtlı ama fena değil yine de. 25H2 entegrasyonu yapabilirsin 24H2 LTSC'ye. Gaming performansı daha iyi çünkü. Winutil Script ile Standart ve Advanced Tweak yapabilirsin, PowerShell Script'idir bu. Windows 11 Debloat Rapphire, kullanılabilir. OOSU10 telemetriler için idealdir. Daha birçok program var, yine Manuel de servisler, gereksiz arka plan hizmetleri ve yazılım bilgin dahilinde kendin de bir şeyler yapabilirsin ama çok da abartıya kaçmaya gerek yok açıkçası. Bu dediklerim fazlasıyla yeterli. RAM temizliği sonrası 25H2 LTSC'de boşta RAM kullanımı 1.2 GB dolaylarında, işlem sayısı boşta 65 yine. Oyunlardaki FPS ve %1 değerler 9800X3D AM5 sistemde stabil seyrediyor. @Hamza Ensar Sağlam sisteminin benzerine sahibim, dediği sorunlardan bir tanesi bende mevcut değil. Demek ki sisteme has bir sorun, şaşkınlığım o yüzden esasen.
Massgrave üzerinden 11 LTSC indirdim, kurdum ama benden kaynaklı mı emin değilim; Kamera uygulamasının yokluğundan kaynaklı cihazda kamera yok gibi davranıyor ve ayarlar kısmı aşırı yavaşlıyor. Geri Windows 11 25H2'ye dönmek durumunda kaldım. Dediğiniz programlarla yedekleme yaparak bir kurcalayayım, boşa düşünce. Öyle ütopik seviyelere gerek yok hocam, CS'de ara sıra takılmaları azaltsın, diğer işlerimi yavaş yavaş da olsa yapıyorum.
Bende biraz işlem sayısı fazla gibi:
Son düzenleyen: Moderatör:
- Makaleler
- 1
Massgrave üzerinden 11 LTSC indirdim, kurdum ama benden kaynaklı mı emin değilim; Kamera uygulamasının yokluğundan kaynaklı cihazda kamera yok gibi davranıyor ve ayarlar kısmı aşırı yavaşlıyor. Geri Windows 11 25H2'ye dönmek durumunda kaldım. Dediğiniz programlarla yedekleme yaparak bir kurcalayayım, boşa düşünce. Öyle ütopik seviyelere gerek yok hocam, CS'de ara sıra takılmaları azaltsın, diğer işlerimi yavaş yavaş da olsa yapıyorum.
Bende biraz işlem sayısı fazla gibi:
Eki Görüntüle 235378
Winutil sonrası dramatik düşüş gösteriyor genelde, gereksiz servisleri Manuel çekiyor. Diğer Rapphire vs. servis kısmına çok karışmıyor genelde, gereksiz arka plan yazılımları vs. kaldırmada başarılı. Birkaçını kombine edebilirsin, bir zararı yok sonuçta. Yazılım bilgisi olan adam hepsini kendi de icra eder ama hazır Script'ler varken çok da gerek yok bence.
yusufumm07
Üstün
Bu sistemle alakalı değil, Windows ile alakalı; isterse en baba sistem olsun yine de en kuvvetli sistemde bile stabil çalışmayabilir. Microsoft'un doğasında var bu.
Yine de bu güçteki sistemde Windows 11'in bu kadar sorun yapması düşündürücü üzücü.
Son düzenleyen: Moderatör: