Yer
Unknown
Esenlikler diliyorum arkadaşlar.

Teknoloji ve yapay zeka dünyası son hızla gelişiyor ama bazen en temel ihtiyaçlarımızı gözden kaçırabiliyoruz. Hepimiz gün içinde "Şunu otomatik yapan bir sistem olsa ne rahat ederdim" veya "Şu işi telefondan tek tıkla halledecek bir uygulama neden hâlâ yok?" diye düşünmüşüzdür. Veyahut "İnsanların işini, hayatını kolaylaştıran sistemler neden yok?" diye düşünüyoruz.

Amacım tamamen bir beyin fırtınası başlatmak: Gündelik hayatınızda, okulda veyahut işlerinizde eksikliğini hissettiğiniz, "Şöyle bir yazılım veya yapay zeka aracı olsa hayatımı inanılmaz kolaylaştırırdı" dediğiniz şeyler nelerdir?

Çok basit bir gündelik dert de olabilir, genel bir sistem eksikliği de. Fikirlerinizi bekliyorum, iyi sosyaller dostlar :)

Bütçe, kültür veya malzemeye göre öğün planlaması yapan bir uygulama olabilir.
Gramaj hesabı yapılıyorsa kalori/malzeme dengesi de kurulabilir.

Kesinlikle güzel bir fikir hocam. Özellikle "evdeki malzemelerle ne yapabilirim" derdine düşenler oluyor ve öğrenciler için tam bir hayat kurtarıcı olurdu. Çünkü öğrencilerin çoğunun bütçesi kısıtlı oluyor. Kullanıcılar ellerindeki 3-5 malzemeyi ve bütçesini girip anında kalorisi hesaplanmış, kültüre uygun bir menü alsa gerçekten müthiş bir pratiklik. Fikriniz için teşekkürler :)

Kesinlikle güzel bir fikir hocam. Özellikle "evdeki malzemelerle ne yapabilirim" derdine düşenler oluyor ve öğrenciler için tam bir hayat kurtarıcı olurdu. Çünkü öğrencilerin çoğunun bütçesi kısıtlı oluyor. Kullanıcılar ellerindeki 3-5 malzemeyi ve bütçesini girip anında kalorisi hesaplanmış, kültüre uygun bir menü alsa gerçekten müthiş bir pratiklik. Fikriniz için teşekkürler :)
Sadece ana öğünle sınırlı kalacak bir husus değil yemek konusu.
Çorba, tatlı, sos, içecek, marinasyon, gibi tırı vırı detayları düşününce içerik skalası geniş olan bir husus.

Sadece ana öğünle sınırlı kalacak bir husus değil yemek konusu.
Çorba, tatlı, sos, içecek, marinasyon, gibi tırı vırı detayları düşününce içerik skalası geniş olan bir husus.
Doğrudur hocam. Hani düşündüğümüz zaman gerçekten insanların işine yarayacak bir program olurdu. Bayağı kapsamlı bir iş. Yapay zekayı da içine entegre ederek güzel işler çıkarılabilir.

Var zaten, ismini hatırlamıyorum ama zamanında oldukça kullanmıştım. Olan malzemeye göre yemek yapıyordum. Hiç denemediğim şeyleri denemiştim hatta.