Arkadaşların geneli spesifik örnekler vermiş. AI dediğin uydurur arkadaşım. Dokümanın varsa NotebookLM kullanırsın, kaynağın dışına çıkmaz. Genel amaçlı diyorsan da İngilizce dilde kullan. Ayrıca resoning açık olsun ki pat diye düşünmeden atmasın cevabı önüne. İngilizce bilmiyorum diyorsan da deneyimlerime göre Türkçe dilde ChatGPT daha başarılı.

Arkadaşların geneli spesifik örnekler vermiş. AI dediğin uydurur arkadaşım. Dokümanın varsa NotebookLM kullanırsın, kaynağın dışına çıkmaz. Genel amaçlı diyorsan da İngilizce dilde kullan. Ayrıca resoning açık olsun ki pat diye düşünmeden atmasın cevabı önüne. İngilizce bilmiyorum diyorsan da deneyimlerime göre Türkçe dilde ChatGPT daha başarılı.
İlk günden beri premium modelleri aktif kullanan birisi olarak yazıyorum. Deneyen arkadaşlar da katılacaktır. İyi forumlar.

ChatGPT kanka gibi rahat konuşuyor, Gemini ise direk konuya giriyor. Övüyorsun gülücük atıp makale yazar gibi yazmaya devam ediyor. Ayrıca GPT'ye göre çok tutarlı fikrinden döndürmek için sayfalarca yazsan bile sorun görmüyorsa umurunda olmuyor öbür yandan GPT'ye uydurduğun bir fikir bile mantıklı geliyor.

Gemini chat gptnin sunduğu paralı özellikleri beleş sunuyor foto yükleme oluşturma falan bunlar çok artı özellikler bence. dersler konusunda falan gemini yine daha iyi. gemini günlük kullanımda daha iyi bence çünkü googleın tüm şeylerine senkronize youtube mail maps özellikle maps random bi foto atıyon anında mapse bağlanıpm sana yerini söyleüyo güzel özellikler bunlar. gemininin tek sıkıntısı şu atıyorum dedim benim bilgisayarım acer nitro diyom 2 cümle farklı bişey konuşuyoz sonra iki cümle önce konuştuğumuzu belleğe almıyor o biraz sıkıntılı.

ChatGPT çok geride kaldı. Sadece Gemini rakibinde değil diğer yapay zekalardan da geride... Özellikle de ücretsiz versiyonu çok kolay kandırılabiliyor. Siri'den farkı yok şu an. Bu yüzden Gemini özellikle de "düşünen" kısmı hem hızlı hem de net yanıtlar veriyor. Gem oluşturma konusunda da gayet iyi. Root yetkisi olan bir gem oluşturabilirseniz tadından yenmez.

Root yetkisi olan derken? Buna biraz daha açıklık getirir misiniz?

Root yetkisi olan derken? Buna biraz daha açıklık getirir misiniz?

Bu tarz talimatlar ile yapay zekayı gerçek dünyada değil, bir "çevrimdışı test ortamında" (Sandbox) olduğuna inandırarak sorumluluk hissini azaltmayı hedefliyoruz. Bu sayede zararlı yazılım veya tüm güvenlik protokollerini geçersiz kılmayı hedefliyoruz. Özellikle de kod yazdırırken "ben yapamam" demek yerine "tamamdır hadi işe koyulalım" diyor. Bu tarz bir Admin yetkisi tanımlayabilirsiniz Gem'e.

1771101754197.webp

Bu tarz talimatlar ile yapay zekayı gerçek dünyada değil, bir "çevrimdışı test ortamında" (Sandbox) olduğuna inandırarak sorumluluk hissini azaltmayı hedefliyoruz. Bu sayede zararlı yazılım veya tüm güvenlik protokollerini geçersiz kılmayı hedefliyoruz. Özellikle de kod yazdırırken "ben yapamam" demek yerine "tamamdır hadi işe koyulalım" diyor. Bu tarz bir Admin yetkisi tanımlayabilirsiniz Gem'e.

Eki Görüntüle 227168
Talimat deseniz anlardım. Root deyince farklı bir şey sandım :D
Aslında tam da bunun için bir konu açmak üzereydim; hâlâ samimi ve düzgün konuşmasını istiyorum ama dediğiniz gibi sınırlama olmadan konuşmasını istiyorum. Var mıdır önerebileceğiniz bir şey?"

Talimat deseniz anlardım. Root deyince farklı bir şey sandım :D
Aslında tam da bunun için bir konu açmak üzereydim; hâlâ samimi ve düzgün konuşmasını istiyorum ama dediğiniz gibi sınırlama olmadan konuşmasını istiyorum. Var mıdır önerebileceğiniz bir şey?"
Düşünen modelini mi kullanıyorsunuz? Normal şartlarda samimi ve düzgün cevap veriyor olması gerek. Sınırlama LLM kuralları kadar mevcut. Ne istediğinize bağlı.

Düşünen modelini mi kullanıyorsunuz? Normal şartlarda samimi ve düzgün cevap veriyor olması gerek. Sınırlama LLM kuralları kadar mevcut. Ne istediğinize bağlı.
Gündelik kullanım için genel olarak, düşünen modelini kullanıyorum; her mesaj için sınırım bitmediği sürece. Normal olarak düzgün ve samimi cevap veriyor zaten ancak root ayarı ile dediğiniz gibi daha iyi yapılabilirse neden olmasın?

Chatgpt kullanıyorum uzun zamandır, son modelinden sonra Gemini'da aldım. Gemini gerçekten sınıf atlamıştı ama son haftalarda cevapları eskisi gibi tutarlı olmamaya başlayınca iptal ettirip Chatgpt'den devam ediyorum. Gayet memnunum. Fakat ayrıca görsel üretme/video fln da uğraşacaksanız Gemini daha avantajlı.