Siyah perdeler var internette denk gelmişsindir. Kardeşim odasına onlardan aldı güzel engelliyor güneşi de. Marka model link dersen bilmiyorum maalesef. Pencerenin ölçüsüne göre seçebilirsin çok pahalı değil diye biliyorum.

Siyah perdeler var internette denk gelmişsindir. Kardeşim odasına onlardan aldı güzel engelliyor güneşi de. Marka model link dersen bilmiyorum maalesef. Pencerenin ölçüsüne göre seçebilirsin çok pahalı değil diye biliyorum.
Yaklaşık 3 yıldır siyah perde kullanıyorum. Evet güneşi kestiği doğru. Fakat sıcağı aşırı çekiyor. Ondan dolayı sürekli oda içerisinde vantilatör çalıştırıyorum. Siyah perde almayı düşünen, alacak arkadaşlara deneyimlerimi söylemek istedim.

Zifiri karanlık istiyorsan plise perdelere bakmanı öneririm direkt camın üsttünde olduğundan zifiri karanlık yapıyor odayı. Siyah perde özellikle güneş alan bir odadaysa içersini bayağı ısıtır, beyaz bir stor yaptırmakta fayda var.

Beyaz güneşlik varsa odanda bir tane de siyah perde al cam kısmında beyaz güneşlik arkasında siyah perde olsun cillop gibi keser güneşi oda da aşırı ısınmaz.

Odam için zebra stor yaptırmak gerekiyordu ve aşağıdaki siteden aldık fiyatları da uygundu kalite olarak da gayet güzel önerebilirim.

Zifiri karanlık istiyorsan plise perdelere bakmanı öneririm direkt camın üsttünde olduğundan zifiri karanlık yapıyor odayı. Siyah perde özellikle güneş alan bir odadaysa içersini bayağı ısıtır, beyaz bir stor yaptırmakta fayda var.

Beyaz güneşlik varsa odanda bir tane de siyah perde al cam kısmında beyaz güneşlik arkasında siyah perde olsun cillop gibi keser güneşi oda da aşırı ısınmaz.

Odam için zebra stor yaptırmak gerekiyordu ve aşağıdaki siteden aldık fiyatları da uygundu kalite olarak da gayet güzel önerebilirim.

Hocam attığınız sitede bunu buldum.

Şu an bu ikisi arasındayım fakat perde.com sitesindeki perdenin herhangi bir yorumu olmadığından pek yanaşamadım açıkçası.

Bu perde.com güvenli mi? Bana pek güvenli gibi gelmesi? Adreslerine Google maps üzerinden gittiğimde hiçbir şey gözükmüyor.

Son düzenleme:
Hocam attığınız sitede bunu buldum.

Şu an bu ikisi arasındayım fakat perde.com sitesindeki perdenin herhangi bir yorumu olmadığından pek yanaşamadım açıkçası.

Bu perde.com güvenli mi? Bana pek güvenli gibi gelmesi? Adreslerine Google maps üzerinden gittiğimde hiçbir şey gözükmüyor.

Yani şu an odamda kullandığım zebra stor perdeleri buradan sipariş etmiştik ve herhangi bir sorun olmadı gayet de güzel mallar ancak güvenip güvenmemek tamamen size kalmış. Kafanıza Trendyol'daki yatıyorsa onu alın.

Stor perde kullanıyorum önerim geniş çapı almanız yani eni 90 yeter diyorsan onu 100-110 yaptırın ki güneş ışığı perdenin açık olan yan kısımlarından sızmasın deneyim ile sabit sırf o yüzden cama siyah bant çektirmek zorunda kaldım. Nereden aldın dersen bulunduğum yerdeki perdecileri gezdim içime sinen biriyle anlaştım.

Siyah perde kullanıyorum 2 senedir. Arkadaşların dediği gibi ısınma problemi vb hiç dikkatimi çekmedi sebebi ise kişisel odamda 10 yıldır Gree marka klima kullanıyorum. :rofl: Ha ama bu dedikleri yanlıştır demek değil. Zaten bilinen bir şey koyu renkler tutar, açık renkler yansıtır.
Stor perde olayını benim kadar üşengeçseniz önermiyorum. Ya da motorlu vb varsa alabilirsiniz böyle düğmeye basacaksın açıp kapayacak odada ki tüm storları. (Vardır muhtemelen ve şuan canım çekti. Yaptıracağım neden perdeleri aç kapa uğraşayım ihtiyar).
Siyah perde alıp Ttemu'dan da yapıştırıcılı havlu tutucu aldım. Perdenin kenarlarını oraya sıkıştırıyorum. Odanız komple karanlık olduğu zaman en ufak bir ışık hüzmesi sizi rahatsız ediyor maalesef.

Bir siyah perde aldım cam kapım için eni 80 Cm'di 100cm yeterli olur sandım yetmedi biraz daha en olarak büyük almanızı öneririm. Ayrıca arkadaşların dediği gibi odayı ısıtıyor öğlen saatinden sonra benim odama güneş direkt olarak vuruyordu oda hamama dönüşüyor tam manasıyla. Sadece kapı yok tabii ki 2 metre genişliğinde pencerem var biraz da o yüzden. Trendyol, Hepsiburada gibi sitelerde blackout perde olarak geçiyor bakabilirsiniz.