Veira 78

Üstün
Çok bir meblağ değil, örneğin 10.000 TL koyup bu hesaba istediğim gibi para çekip yatırabileceğim bir mevduat hesabı arıyorum. En avantajlı banka hangisidir bu konuda? Stopaj kesintisi bankadan bankaya değişebiliyor mu?

Günlük faiz konusunda en çok öne çıkanlar genelde ON Dijital ile Getir Finans oluyor sanırım. Hatta bende daha yeni ON Dijital hesabı oluşturdum sayılır ve şimdilik memnun olduğumu söyleyebilirim. Tabii daha çok yeni. Birde her müşteri temsilcisinin yeterli bilgiye sahip olmadığı gibi bir izlenime kapıldım. Çok basit sorular sormama karşın güzel bir şekilde yönlendirilmedim ama genel deneyimi etkilemez elbette. Belkide bana öyle denk gelmiştir veya yeni başlamış olabilir ancak aklınızda bulunsun; ON Dijital hesabı açarsanız eğer, hesabınızı oluşturduğunuzda ilk baş normal Vadesiz banka hesabınız açılıyor. Günlük faiz işlenmesi için uygulama üzerinden ON hesabı açmanız gerekiyor ama bahsettiğiniz tutar çok düşük. Yani ON hesabı açtıktan sonra oraya yatırdığınız bakiyenin tamamına faiz uygulanmıyor. Yalnızca belirli bir kısmına faiz uygulanıyor ve faiz uygulanabilmesi için ilgili hesapta minimum belli bir tutar olması gerekiyor. Ayrıca %45.5 gibi yüksek faiz üzerinden işlemeye devam edebilmesi için ücretsiz olarak ON Plus aboneliği başlatmanız gerekiyor ama ücretsiz olsa bile her ay düzenli olarak minimum 7.5K filan harcama yapmanız gerekiyor. Bunun gibi birtakım incelikleri filan var. Eğer Burgan Bank'ı ana hesap olarak tercih etmeyecekseniz, denemeye değmez. Geçiş yaptığınız zaman ana hesap olarak kullanmak daha mantıklı bence. Hesap oluşturmadan önce müşteri temsilcilerinden bilgi almaya çalışabilirsiniz.