Günlük işler için iPhone telefon önerisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bazen insanlar radikal değişiklikler sevmiyor. iOS, Windows Phone, Android, symbian hepsini kullandım. Hangisini versen severim teknoloji sever olarak.

iPhone 16e düşünebilirsin. Zaten bu fiyatta alacağın cihazların hepsi yakın günlük kullanım performansı verecek. Hem güncel olması açısından hem de gayet iyi pili olması açısından güzeldir. Ana kamera olarak da başarılı telefon tek kötü yanı tek kameraya sahip olması.

15'den ziyade 16e daha iyi olur. Hem daha performansli bir islemci var hem de pili daha verimli kullaniyor ki telefonun pil performansi duz 16 modelinden de iyi. Plus'lara yakin bir pil performansi var. Gunluk kullanim icin de performansi ve ekrani uzun yillar memnun eder. +1 yil fazla guncelleme, kamera tarafinda video ve genis aci - portre konularinda cok iyi olmasa da ana kamerasi cok iyi oldugu icin standart kullanicinin cektigi fotograflarda memnun eder rahatlikla.

Son düzenleyen: Moderatör:
iPhone 16e daha ucuz ve daha iyiyken neden 15 mesela anlatır mısınız? Hatta neden 16 ne fark var aralarında bilelim.
16e, fiyasko bir telefon parasına göre. Bakın telefon değiştiğinde bir insan ne görmek ister? Elbette eski telefonunda olan özelliklerin daha gelişmesi ve yeni şeyler eklenmesi. MagSafe desteği artık olmayacak, geniş açı kameranız artık olmayacak, sinematik mod artık olmayacak, dinamik ada olmayacak, ekranda zerre gelişme yok birebir aynı kalacak yani 16E'de o parayı tamamen işlemciye veriyorsun. O işlemcinin ve 8 GB RAM'in uzun vade artısını saymazsak tek amacı yapay zeka. O da şu an ülkemizde yok ve olan ülkelerde rezalet durumda. Bize anca iPhone 18 çıktığında falan gelir. İşlemcisine tav olmayın yani bunu diyorum. Onun yerine 15 veya bütçe çıkarsa 16 daha iyi olur. En azından telefonundan özellik eksilmez aksine ekranda, kamerada yine gelişme yaşarsın. Babası falan kullanmayabilir bu özellikleri ama benim önerim bütçe de varsa tekrardan 15 ve 16 olurdu, hatta bütçeyi yükseltip pro modelleri düşünüyorlarsa adeta nimet.

iPhone 15 53K, 16e 45K. iPhone 14'un 44K oldugu yerde fiyati fiyasko degil. Adam hic kullanmayacagi ozellikler icin niye fazladan para versin ki? Bu saydigin ozelliklerin alinacak kisi ozelinde hemen hemen hicbir kiymeti yok.

iPhone 15 53K, 16e 45K. iPhone 14'un 44K oldugu yerde fiyati fiyasko degil. Adam hic kullanmayacagi ozellikler icin niye fazladan para versin ki? Bu saydigin ozelliklerin alinacak kisi ozelinde hemen hemen hicbir kiymeti yok.
Bütçesi var ve arttırmayı da düşünüyor, kullanıp kullanmamasını bilemezsin. Bütçesine göre en iyi gidebilecek cihazları önerdim. Kısılmış cihaz önermem ben bütçesi de varsa kusura bakma. Konu sahibi düşünsün orasınıda. Yeterli diyorsa alsın 16e.

Ezbere yorum yapip teknik ozellik siraliyorsunuz. Adam telefonu kime alacagini, kullanim senaryosunu belirtmis imkan olsa Pro diyorsun bir de. 16e'nin konu sahibinin telefonu alacagi kisinin kullanim senaryosunda 15'e gore artilari bile var kisilmis cihaz diyorsun hala. Kagit ustu teknik verilerde bu kadar bogulmayin.

Artı özellikler: 1,5 sene daha güncel olması, işlemcisi ve ram. Tabi ki de sıralayacağız başka ne yapacağız? Ezbermiş birde.

Artı özellikler: 1,5 sene daha güncel olması, işlemcisi ve ram. Tabi ki de sıralayacağız başka ne yapacağız? Ezbermiş birde.
Birde pro olsun diyorsun, babası iyi telefon kullanmasın mı bütçesi de varsa ve arttırmayıda düşünüyorsa? Yorum yapmak için yapmayın bu kadar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…