Günlük kullanım için 27.000 TL'ye laptop önerisi

Bütçe
27.000 TL
Anladım hocam, teşekkür ederim. Ben kullanmayacağım için oyun hiç oynanmayacak, sadece Word+PowerPoint ve dizi izlemek için kullanılacak.

Bu kriterler arasından nihai seçiminiz ne olurdu acaba?

Şu modele bakabilirsin https://www.idefix.com/acer-aspire-...12gb-ssd-156-fhd-dos-p-14403094?vendorId=1415 hem diğerleri gibi IPS panel hem de üstte atılan Ryzen işlemciyle beraber geliyor. Ayrıca bu modelde 2 tane SO-DIMM girişi mevcut yani RAM yükseltmesi de destekliyor. İleriye dönük çok daha mantıklı.

Teşekkür ederim hocam. Doğrudan yükseltilmiş biçimde gönderebiliyorlar mı acaba?

Sanmam ve tavsiye de etmem lakin sorabilirsiniz. Şu an sıfır RAM fiyatları aşırı pahalı onun yerine kendiniz 2. el ekstra 16 GB bir RAM alıp takabilirsiniz. İçinde gelen RAM modeli de bu:

8+8 yapmamış olmaları artı çünkü direk 16'nın yanına 16 alarak 16+16 yapabilirsiniz. Ayrıca böyle yaparsanız RAM Dual channel çalışmış olur ve bu da IGPU'da performans artışına sebep olur.

RAM aldıktan sonra ilgili ürünün teknik servisine yazdığınız da RAM takviyesi için size kargo kodu verilir cihazı o kodla beraber RAM ile gönderirseniz takımı sağlayıp geri gönderim sağlarlar.

Teşekkkür ederim hocam. Cihazı gönderip almak biraz zahmetli bir süreç olabilir gibi gözüküyor; (Kendime almadığım için, benim olsaydı problem yoktu ama.) daha önce hiç tecrübem yok, kendim takabilir miyim acaba?

Acer'e sormak lazım lakin garanti bozuluyor diye biliyorum. 3 gün içinde halledilen bir şey olduğu için süre sorun olmaz bence. zaten tamir falan değil açılıp RAM takılıyor o kadar.

Acer'e sormak lazım lakin garanti bozuluyor diye biliyorum. 3 gün içinde halledilen bir şey olduğu için süre sorun olmaz bence. zaten tamir falan değil açılıp RAM takılıyor o kadar.
Anladım hocam, teşekkür ederim. Bu durumu bir değerlendireyim. Stok haliyle bu cihazdan bu fiyat bandında daha iyisi var mıdır acaba?

Anladım hocam, teşekkür ederim. Bu durumu bir değerlendireyim. Stok haliyle bu cihazdan bu fiyat bandında daha iyisi var mıdır acaba?

Yani dediğim gibi fiyat olarak alternatifi fazla yok zaten bu modeli diğerine göre önermemin sebebi ileriye dönük olarak yükseltilebilir gelmesi. Gömülü bellekleri değiştirmek çok masraflı bu ise masaüstü gibi sök istediğini tak mantığında.

Anladım hocam, teşekkür ederim. O halde yanlış anlamadıysam saymış olduğum tüm kriterler, işlemci/ekran kartı performansı ve diğer genel çapta saydığımız veya saymadığımız diğer cihazlardan daha iyi bir cihaz. Yükseltilebilirliği de büyük bir avantajı.

Evet ama dediğim gibi inanılmaz bir oyun performansı bekleme. iGPU olarak ne alırsan al maksimum bir sınırı vardır. AMD kendini APU'da geliştirdiği için bu sınır biraz daha yüksek sadece. Bu tarz laptoplar genelde eski AAA oyunlar ve rekabetçi oyunlarda üzmez ama yeni nesil oyunlar için aynısını diyemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…