Bütçe
27.000 TL
Evet ama dediğim gibi inanılmaz bir oyun performansı bekleme. iGPU olarak ne alırsan maksimum bir sınırı vardır. AMD kendini APU'da geliştirdiği için bu sınır biraz daha yüksek sadece. Bu tarz laptoplar genelde eski AAA oyunlar ve rekabetçi oyunlarda üzmez ama yeni nesil oyunlar için aynısını diyemem.
Anladım hocam, teşekkür ederim. Kullanacak kişi en fazla KralOyun'dan Ateş ve Su oynayacağı için hakkından gelir diye düşünüyorum
:LOL:

Bu arada hocam, acaba teknik servis RAM takımını ücretli mi yapıyor, yoksa garanti kapsamında mıdır?

Anladım hocam, teşekkür ederim. Kullanacak kişi en fazla KralOyun'dan ateş ve su oynayacağı için hakkından gelir diye düşünüyorum.
:LOL:

Bu arada hocam, acaba teknik servis RAM takımını ücretli mi yapıyor, yoksa garanti kapsamında mıdır?

Ücret konusunu inan bilmiyorum ama bunun için işcilik alırlarsa terbiyesizlik yaparlar RAM takmak ne Allah aşkına :D. Bu arada Acer bazı modellerde garanti kapsamı dışına çıkarmıyormuş iletişim adreslerinden modele göre sorup öğrenmek daha mantıklı. Mümkünse yakında varsa kendiniz gidin 1 gün içinde bile halletme şansınız olur.

Ücret konusunu inan bilmiyorum ama bunun için işcilik alırlarsa terbiyesizlik yaparlar RAM takmak ne Allah aşkına :D. Bu arada Acer bazı modellerde garanti kapsamı dışına çıkarmıyormuş iletişim adreslerinden modele göre sorup öğrenmek daha mantıklı. Mümkünse yakında varsa kendiniz gidin 1 gün içinde bile halletme şansınız olur.
Anladım hocam, teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi gerçekten terbiyesizlik olur fakat bildiğiniz gibi servislere güvenilemiyor. Bu konuyu bir teyit edeyim hocam.

Eğer garanti kapsamı dışına çıkıyorsa da iki sene sonra takviyeyi yaparız, o zamana kadar rahat götürecektir diye düşünüyorum.

Anladım hocam, teşekkürler. Bahsettiğiniz gibi gerçekten terbiyesizlik olur fakat bildiğiniz gibi servislere güvenilemiyor. Bu konuyu bir teyit edeyim hocam.

Eğer garanti kapsamı dışına çıkıyorsa da iki sene sonra takviyeyi yaparız, o zamana kadar rahat götürecektir diye düşünüyorum.

Fazlasıyla götürecektir zaten dediğim gibi olay ileriye dönük olması 3-4 sene sonra ne olacağını bilemeyiz belki belleklere çok daha büyük yükler bindirebiliriz bu durumda sabit belleğe sahip olmaktansa yükseltebileceğini bilmek çok daha mantıklı. Ayrıca 2 seneye RAM fiyatları da normal fiyatlara dönebilir.

Fazlasıyla götürecektir zaten dediğim gibi olay ileriye dönük olması 3-4 sene sonra ne olacağını bilemeyiz belki belleklere çok daha büyük yükler bindirebiliriz bu durumda sabit belleğe sahip olmaktansa yükseltebileceğini bilmek çok daha mantıklı. Ayrıca 2 seneye RAM fiyatları da normal fiyatlara dönebilir.
Doğru hocam, haklısınız :thumbsup: Teşekkürler.

@erdym Bu arada hocam bu Acer modeli DDR4 bellekliymiş. Diğer rakipleri DDR5 galiba, gözle görülür bir fark oluşur mu acaba?

Doğru hocam, haklısınız :thumbsup: teşekkürler.

@erdym bu arada hocam bu Acer modeli DDR4 bellekliymiş. Diğer rakipleri DDR5 galiba, gözle görülür bir fark oluşur mu acaba?

Bahsettiğiniz modeller muhtemelen Intel modeller zaten performans olarak iGPU o aradaki farkı birkaç kat fazlasıyla kapatıyor. Ayrıca DDR4 RAM modellerini daha uyguna bulabilirsiniz.

Bahsettiğiniz modeller muhtemelen Intel modeller zaten performans olarak iGPU o aradaki farkı birkaç kat fazlasıyla kapatıyor. Ayrıca DDR4 RAM modellerini daha uyguna bulabilirsiniz.
Anladım hocam, teşekkürler :thumbsup:

Dostlar tüm bu alternatifler arasında Acer ile başarıyla sonuca ulaştığımızı düşünüyorum. Son olarak iki alternatif gördüm:

Bu cihazlar Acer'e göre nasıldır dostlar?

Ayrıca Aspire Go'nun Wuxga modeli de var mış 28k'ya. O nasıldır acaba?
@erdym @talongod

Benim duyumlarım şu şekilde oldu dostlar:

Acer Aspire Go Wuxga'daki i5-1334U, Normal modeldeki Ryzen 7 5825U'nun gerisinde. Ayrıca yükseltme şansı da yok.

Asus Vivobook 15'e tekrar baktım fakat performans olarak aralarında bir fark olmadığını, Asus'un Acer'e göre daha ufak bir bataryaya sahip olduğunu duydum. (M1502YA-BQ579)

MSI Modern 15'in ise bataryasının üç hücreli olduğunu, bu yüzden Acer'e göre kayda değer ölçüde az kaldığını ve performans konusunda da tokatlandığını duydum.
Dell Vostro'da ise ısınma sorunu var mış ve bataryası Acer'e göre kayda değer derecede küçük.

Sizler ne dersiniz dostlar? Tüm hepsinin arasında Acer Aspire Go kazanıyor gibi. @erdym @talongod

Son düzenleme:
Yani dediğim gibi inanılmaz farklar oluşmuyor artık bir yerden sonra bence Acer Aspire GO gayet götürecek bir cihaz bende de Swift GO OLED var memnunum dediğim gibi.