Rolling release dağıtımların aksine bozulma ihtimalinin daha az oluşu , RPM Fusion repolarının geniş oluşu , çoğu bilinen ve kullanılan programların direkt .deb uzantısıyla Fedora desteklemesi(dockera ihtiyaç kalmadan) , donanım uyumunun geniş olması , geliştiren ekibin desteği..
Teşekkürler hocam, hangi Fedora sürümünü kurmalıyım sizce? Bir kaç kişi Hyprland kurun demiş fakat bahsettikleri şeyin ne olduğunu bilmiyorum galiba bir Repo. Workstation ile Silverblue arasındaki fark nedir? Ona göre karar vermek istiyorum.

Teşekkürler hocam, hangi Fedora sürümünü kurmalıyım sizce? Birkaç kişi Hyprland kurun demiş fakat bahsettikleri şeyin ne olduğunu bilmiyorum galiba bir repo. Workstation ile silverblue arasındaki fark nedir? Ona göre karar vermek istiyorum.

Öncellikle daha önce de belirttiğim gibi Fedora silverblue kurmanı öneririm. Sistemin bozulmasına karşı yetki sınırlandırılması koyması yeni başlayan kullanıcılar için çok güzel bir önlem.
Ayrıyeten Hyprland bir pencere yöneticisidir.
Klasik Windows veyahut KDE ile gelen ekranı mouse yardımıyla büyüt, boyulandır, alta al tarzı işlemleri klavye kısayolları ile yapmanı sağlayan daha spesifik daha kullanıcı kontrolünde olan bir pencere sistemidir.
Hyprland şu anlık geri planda kalsın.
KDE, GNOME tarzı bir masaüstü ortamıyla Linux'un temelini öğren sonrasında kullanım alışkanlığına göre i3 veya hyrland kurarsın.

Öncellikle daha önce de belirttiğim gibi Fedora silverblue kurmanı öneririm. Sistemin bozulmasına karşı yetki sınırlandırılması koyması yeni başlayan kullanıcılar için çok güzel bir önlem.
Ayrıyeten Hyprland bir pencere yöneticisidir.
Klasik Windows veyahut KDE ile gelen ekranı mouse yardımıyla büyüt, boyulandır, alta al tarzı işlemleri klavye kısayolları ile yapmanı sağlayan daha spesifik daha kullanıcı kontrolünde olan bir pencere sistemidir.
Hyprland şu anlık geri planda kalsın.
KDE, GNOME tarzı bir masaüstü ortamıyla Linux'un temelini öğren sonrasında kullanım alışkanlığına göre i3 veya hyrland kurarsın.
Hocam hem Fedora Workstation hem de Silverblue kurdum fakat ikisi de sorun çıkarıyor, kurulum sonrası bomboş bir ekran çıkıyor karşıma. Sistem tepsisi bile gözükmüyor, sonrasında kapatmak istediğimde ise sadece askıya al yazıyor power off dahi yok. Zorla kapattım, sonrasında benden kullanıcı adı ve şifre istedi. Doğru girmeme rağmen bu sefer hatalı şifre dedi? Bunun sebebi nedir acaba bilginiz var mı?

Hocam hem Fedora workstation hem de silverblue kurdum fakat ikisi de sorun çıkarıyor, kurulum sonrası bomboş bir ekran çıkıyor karşıma. Sistem tepsisi bile gözükmüyor, sonrasında kapatmak istediğimde ise sadece askıya al yazıyor Power off dahi yok. Zorla kapattım, sonrasında benden kullanıcı adı ve şifre istedi. Doğru girmeme rağmen bu sefer hatalı şifre dedi? Bunun sebebi nedir acaba bilginiz var mı?

BIOS Secure Boot kapatmayı dene, OS settingsten other OS seçeneğini seç.
İndirdiğin Fedora isosunun SHA256 değerini kontrol et.
Bunlara halen oluyorsa gene Fedora tabanlı Nobara Linux kurmanı öneririm.

Hocam Windows deneyimine en yakın desktop environment KDE Plasma benim gördüğüm kadarıyla, Zorin OS veya Kubuntu deneyebilirsiniz hatta benim bilgisayarda şu an hala Kubuntu yüklü. Daha hafif ama yine Windows tarzı bir şey isterseniz Linux Mint hiç bir zaman yanlış bir seçim değildir.
Dünden bu yana bir sürü distro deneyim ve şu an içime en sinen Zorin OS oldu. Teşekkür ederim önerileriniz için.

BIOS Secure Boot kapatmayı dene, OS settingsten other OS seçeneğini seç.
İndirdiğin Fedora isosunun SHA256 değerini kontrol et.
Bunlara halen oluyorsa gene Fedora tabanlı Nobara Linux kurmanı öneririm.
Hocam bu sefer Rufus'ta MBR seçeneğini GPT yaptım sonra Fedora KDE Plasma versiyonunu indirdim ilginç bir şekilde diğer iki isonun aksine sorunsuz indi ve çalışıyor.

Hocam bu sefer Rufus'ta MBR seçeneğini GPT yaptım sonra Fedora KDE Plasma versiyonunu indirdim ilginç bir şekilde diğer iki ISO'nun aksine sorunsuz indi ve çalışıyor.

Tebrik ederim.
Umarım yeni işletim sisteminden memnun kalırsın ve unutma! İlk aylarda yaşayabileceğin çoğu program ve sistem dizinindeki sıkıntıyı hepimiz yaşadık.
Bunları aşmak için önce yapay zekaya sonra da konu açarak bizlere sormayı ihmal etme.

Tebrik ederim.
Umarım yeni işletim sisteminden memnun kalırsın ve unutma! İlk aylarda yaşayabileceğin çoğu program ve sistem dizinindeki sıkıntıyı hepimiz yaşadık.
Bunları aşmak için önce yapay zekaya sonra da konu açarak bizlere sormayı ihmal etme.
Teşekkürler, normalde ilk sadece Ubuntu kurmuştum ama sonra farklı Desktop Environmentlar indirmeye çalışırken Ubuntu'tu bozdum en son Fedora'ya karar verdim. Kullandığım kadarıyla güzel tavsiyeleriniz için teşekkürler.