Subzero

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Prime B650M-R anakartım için uyumlu, uzun ömürlü ve mümkün olduğunca ısınma sorunu yaşatmayan, sorunsuz çalışacak bir depolama çözümü arıyorum. Sizce SATA SSD mi tercih etmeliyim yoksa M.2 NVMe SSD mi?

İstediğim depolama: 2 TB.

Performans/fiyat dengesini gözeterek, günlük kullanımda ve uzun vadede sorun çıkarmayacak bir model arayışındayım. Tecrübelerinize dayanarak önerilerinizi bekliyorum.

Ayrıca, şu an M.2 SSD fiyatları sizce alınacak seviyede mi yoksa biraz beklemek daha mı mantıklı olur?

Şimdiden teşekkürler.

M.2'ler SATA'dan ucuz su anda. M.2 alın elbette. Ama bir fiyat aralığı belirtseniz iyi olur.

hocam, bütçem maksimum 8 bin. Fakat Samsung Pro modelinin gerçekten o fiyatı hak edip etmediğinden emin değilim. Bununla birlikte, sırf ucuz diye kalitesiz veya uzun vadede sorun çıkarabilecek bir model de almak istemiyorum.

Sisteme M.2 takmak mümkün olduğu sürece SATA diskleri pek tavsiye etmiyorum. Yani SATA zorunluluk değilse mutlaka NVMe M.2 alınmalı ki şu anki piyasa fiyatlarını karşılaştırdığımızda da SATA disklerin fahiş fiyatta olduğunu anlayabiliriz.

Şimdi piyasadaki en kötü NVMe M.2 SSD'ler bile günlük kullanım için gayet iyi iş görür ancak bir tık öteye geçtim mi bu tür diskler işi eline yüzüne bulaştırıyor en hafif tabirle. Evet, iş görür ama bütçen dahilinde alabileceğin en iyi diski alman daha iyi olur. İleride ''keşke'' yerine ''iyi ki'' demek lazım.

Şimdi ₺8.000'ye kadar bütçen olduğunu söylemişsin. Bu bütçede üst düzey, 2 TB PCIe 4.0 diskler alınabiliyor. Günlük kullanım için bu kadar masrafa girmeye çok da gerek yok. Orta segmentte kaliteli, sorun çıkartmayacak ve performansı güzel diskler var. Marix'in attığı disk çok iyi bir tercih mesela. Performansı iyi, soğutucusu mevcut, güvenilir marka, DRAM'e sahip, fiyatı uygun. Nokta atışı tercih sana. Bütçemi sonuna kadar kullanacağım, en iyisi olsun dersen Samsung 990 PRO, Kingston Renegade, Corsair MP600 PRO gibi modellere yönelebilirsin.