Geçen yıl (2025) Temmuz ayında 2 haftalık A4 kağıdına düşüncelerimi yazmışım. Arşivimi kurcalarken buldum. "Ben bunları mı kafaya takmışım?" diyorum kendi kendime. Bir değişik oldum. Sizce günlük tutmak nasıl bir şey?
Dediğim gibi böyle olmasına şaştım. Okuduklarım şaşırttı. Sürekli olarak yazmak iyi midir?
Ben günlük tutmayı hoş bulmuyorum. Daha önce bir konuda da demiştim. Önemli olan sadece şu anda ne yaşadığımız. Unutmak insanlara verilen en büyük nimetlerden biri, günlük tuttukça iyi-kötü tüm durumları tekrar anımsıyorsun ve psikolojik olarak etkiliyor. Geçmişe takılı kalmayın.
Ben günlük tutmayı hoş bulmuyorum. Daha önce bir konuda da demiştim. Önemli olan sadece şu anda ne yaşadığımız. Unutmak insanlara verilen en büyük nimetlerden biri, günlük tuttukça iyi-kötü tüm durumları tekrar anımsıyorsun ve psikolojik olarak etkiliyor. Geçmişe takılı kalmayın.
Yani, pek fotoğraf da çeken biri değilim. Çekersem de anı olan şeyleri değil; araba, çiçek, doğa fotoğrafı falan çekiyorum. Bazen küçüklük fotoğraflarıma bakıp bir iç çekiyorum 2 dakika sonra unutuluyor. Çok da bir gereği yok yani, bakmasam da olur.
Bu insana göre değişen bir durum. Ben günlük tutsam geçmişi görünce kendimi daha güçlü hissederim. Farkındalığım da yükselir, gidip ağlamam. Konu sahibi de eskiyi görmüş buna mı üzüldüm demiş mesela, ibret almış. Bu gibi insanların tutması faydalı bence. Çünkü takılı kalma gibi bir durum yok ibret alma var.
Günlüğe sadece iyi geçen olayları yazardım, kötüleri tekrar hatırlamak istemem. Kötü geçen günlerde fotoğraf çekmem ve kötü anısı olan eşyaları da kaldırırım.
Günlüğe sadece iyi geçen olayları yazardım, kötüleri tekrar hatırlamak istemem. Kötü geçen günlerde fotoğraf çekmem ve kötü anısı olan eşyaları da kaldırırım.
Hocam iyileri yazmak daha kötü ya. Ben şu an iyi zamanları düşününce üzülüyorum özlüyorum mesela. Ama kötü zamanları düşününce en azından tecrübe kazandım diyorum.