Genellikle oyunları düşük ayarlarda oynuyorum. Amacım Steam Deck'ten daha güçlü bir deneyim. ASUS TUF gaming A16 laptopum var. 42.000 TL'ye almıştım. Çok mu endişe yapıyorum? Yoksa yetersiz mi? Ultrada oynama gibi bir amacım yok.

Teşekkürler.

Gelecek deneyimler için kesinlikle yetersiz şu an bile AAA yapımların çoğu 6 GB'ı minimum gibi yutuyor. He amacına gelirsek her türlü üstün olacaksın çünkü biri orta düzey özelleştirilmiş bir APU iken senin cihazın günümüzün giriş seviyesi harici bir karta sahip doğal olarak daha üstün bir performans sağlar. Steam Deck her ne kadar ortak altyapı kullansa da donanımsal limiti yüzünden zaten adamakıllı FPS alamıyor.

Gelecek deneyimler için kesinlikle yetersiz şu an bile AAA yapımların çoğu 6 GB'ı minimum gibi yutuyor. He amacına gelirsek her türlü üstün olacaksın çünkü biri orta düzey özelleştirilmiş bir APU iken senin cihazın günümüzün giriş seviyesi harici bir karta sahip doğal olarak daha üstün bir performans sağlar. Steam Deck her ne kadar ortak altyapı kullansa da donanımsal limiti yüzünden zaten adamakıllı FPS alamıyor.

Bir de yeni çıkan AAA oyunların çoğu optimizasyonu berbat, adamakıllı 3 4 sene önce çıkan AAA oyunların %95'ini rahat oynar.

Bir de yeni çıkan AAA oyunların çoğu optimizasyonu berbat, adamakıllı 3 4 sene önce çıkan AAA oyunların %95'ini rahat oynar.

Zaten sorun orada artık uğraşılmıyor ki eski oyunların üstüne aman aman bir şey koyulmamasına rağmen absürt güç istekleri isteyen oyunlar var.

VRAM'den dolayı 5080 1080p'de kullanıyorum. Günümüz oyunlarında 16 GB bile sınıra geliyor. Indiana Jones'da fulleyince 15 GB VRAM kullanıyor, keza Modern Warfare 4 beta'da 13 GB VRAM kullanıyordu.

Ben de 2 yıldır TUF A15 4050 versiyonunu kullanıyorum. Last of Us, Forza 6 gibi oyunları yüksek ayarda oynatıyor fakat son çıkan oyunlarda artık medium ayarlarda yavaş yavaş zorlanmaya başladı. 1 sene daha gideri var şuanlık.

Son düzenleme:
9060XT 16GB kartım var ve güncel oyunlardaki VRAM kullanımları artık çok ütopik. 1080p oyunculukta bile artık 8GB altı pek kurtarmıyor. Tabii ki günün sonunda iş bütçede bitiyor hocam alabildiğiniz en yüksek model buysa hayırlı olsun yine can sıkmaya gerek yok. Zaten ultrada oynama amacınız yokmuş, orta-yüksek ayarlarda bir süre daha idare eder, çok güncel oyunlarda da düşük-orta seviyesinde işinizi görür diye düşünüyorum.
Masaüstünden oynayamadıklarımı oynarım yeter.