dark_1234

Yetkin
Merhaba arkadaş, biraz nostaljik için eski VGA'lı monitör kullanmak istiyorum. RTX 3050 4 GB laptop ekran kartım var. HDMI'den VGA dönüştürücü kullanıyorum ama galiba bu yüzden monitörde dalgalanma, sallantı gibi şeyler oluyor. Ama monitörü PS3 gibi cihazlara aynı dönüştürücü ile bağlayınca hiçbir sorun olmuyor. Hz düşürdüm, yükselttim, hiçbir şekilde düzelmiyor. Yapay zeka monitörün güç beslemesinde sorun olabileceğini söyledi. Tamirciye götürmeli miyim?

Marka model;

IMG_20260710_163201_575.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaş, biraz nostaljik için eski VGA'lı monitör kullanmak istiyorum. RTX 3050 4 GB laptop ekran kartım var. HDMI'den VGA dönüştürücü kullanıyorum ama galiba bu yüzden monitörde dalgalanma, sallantı gibi şeyler oluyor. Ama monitörü PS3 gibi cihazlara aynı dönüştürücü ile bağlayınca hiçbir sorun olmuyor. Hz düşürdüm, yükselttim, hiçbir şekilde düzelmiyor. Yapay zeka monitörün güç beslemesinde sorun olabileceğini söyledi. Tamirciye götürmeli miyim?

Marka model;

Eki Görüntüle 264569
Laptop şarja takılıysa çıkarıp dener misin?

Ben DP HDMI DVI ile dönüşümü denedim hepsinde de titreşim oluyordu. Sonra baya kalın bir VGA kablosu buldum onunla düzgün çalıştı. DVI'den dönüşüm daha sağlıklı evet bu doğru ama kablodan da olabiliyor. PArazitlerden çok etkileniyor herhalde.

Ben DP HDMI DVI ile dönüşümü denedim hepsinde de titreşim oluyordu. Sonra bayağı kalın bir VGA kablosu buldum onunla düzgün çalıştı. DVI'den dönüşüm daha sağlıklı evet bu doğru ama kablodan da olabiliyor. Parazitlerden çok etkileniyor herhalde.

Elimde bir kablo daha var VGA hadroon sıfır almıştım onlamı denesem şu anki kablosu orijinal kendi kablosu.

Hadron deyince umudum kalmadı ama deneyin. Filtre kısmı daha kalınsa işe yarayabilir.

Daha kötü oldu 2 sindede boyle bir sorun var anlamadım monitörmü bozuk elimdeii başka VGA girişli monitorlerde bu 2 kabloda güzel performans veriyor ama Samsung da nedense ikisi de batırıyor.

Cevap veren herkes için teşekkürler gidip ucuz başka bir monitör bakacağım DVI portlu.