4 ay sonra 2026 yılına gireceğiz ve o zaman Windows 7 genişletilmiş desteğinin bitmesi 6 yıl önce olacak. Hatta 2 ay sonra Windows 10'un da desteğide bitecek. Günümüzde hala Windows 7 kullanan var mı? Avantajı ve dezavantajı nedir?
Detaylar
Kim cevapladı?Banka ATM'leri. XP kullanan kaldi mi bilmiyorum ama Win7 kesin var. Bir de saglik ocaklarinda numaratorler vardi. Onlarda da Vista falan kullaniliyor. Fabrikalardaki PLC'leri kontrol eden makinelerde Pentium ve DOS ile calisiyor. RS232 uzerinden seri iletisim sagliyor hatta. 

Bizdeki 96 model olmasına rağmen optik cam kablolar ile iletişim kuruyor. 486DX işlemci varBanka ATM'leri. XP kullanan kaldi mi bilmiyorum ama Win7 kesin var. Bir de saglik ocaklarinda numaratorler vardi. Onlarda da Vista falan kullaniliyor. Fabrikalardaki PLC'leri kontrol eden makinelerde Pentium ve DOS ile calisiyor. RS232 uzerinden seri iletisim sagliyor hatta.![]()
CRT_User 47
Üstün
Sırf %100 uyumluluk Windows 7 kullanmak için Ryzen 5 7600X B650 seti 9700k ile takas ettim Z370 9700k + RTX 3080 harika çalışıyor Windows 7 ile Dual boot kullanıyorum web surf iş için Windows 10 oyun ve düşük input lag için W7 kullanmaktayım. Tabii 2000/XP makinelerimizde var offline olarak kullanılıyor
Sırf %100 uyumluluk Windows 7 kullanmak için Ryzen 5 7600X B650 seti 9700k ile takas ettim Z370 9700k + RTX 3080 harika çalışıyor Windows 7 ile Dual boot kullanıyorum web surf iş için Windows 10 oyun ve düşük input lag için W7 kullanmaktayım. Tabii 2000/XP makinelerimizde var offline olarak kullanılıyorEki Görüntüle 175182
Windows 10'a Aero teması kurabilirdin. Ya da Linux üzerinde özelleştirme yapabilirsin. Ama yine de tercihine saygı duydum.
CRT_User 47
Üstün
Windows 10'a Aero teması kurabilirdin. Ya da Linux üzerinde özelleştirme yapabilirsin. Ama yine de tercihine saygı duydum.![]()
Makyajlama işlemini pek sevmiyorum en son XP döneminde Vista transformation pack falan kurardım ama yerini tutmazdı bu defa da canım sıkılmıştı hadi Windows 7 chipset destekli bir sistem kurayım dedim
Neredeyse 6 yıl, vay be zaman çok çabuk geçiyor.
Güncelleme almıyor ve güvenlik var diyoruz da ATM'ler bile kullanıyor, hatta bazı resmi yerlerde hala kullanılıyor hastane, okul vs. aklınıza ne gelirse. Ama ben yine de kullanılmasını tavsiye etmiyorum uygulama desteği bakımından çok geride kaldı.
Ne yalan söyleyeyim zamanında kaliteli bir işletim sistemi idi.
Güncelleme almıyor ve güvenlik var diyoruz da ATM'ler bile kullanıyor, hatta bazı resmi yerlerde hala kullanılıyor hastane, okul vs. aklınıza ne gelirse. Ama ben yine de kullanılmasını tavsiye etmiyorum uygulama desteği bakımından çok geride kaldı.
Ne yalan söyleyeyim zamanında kaliteli bir işletim sistemi idi.
avkila.tech 3
Becerikli
- Makaleler
- 1
Bu sisteme de 7.9 puan vermezsin be windows 7...Sırf %100 uyumluluk Windows 7 kullanmak için Ryzen 5 7600X B650 seti 9700k ile takas ettim Z370 9700k + RTX 3080 harika çalışıyor Windows 7 ile Dual boot kullanıyorum web surf iş için Windows 10 oyun ve düşük input lag için W7 kullanmaktayım. Tabii 2000/XP makinelerimizde var offline olarak kullanılıyorEki Görüntüle 175182
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
M.2 SSD içindeki veriler nasıl kurtarılamaz hale getirilir?
- Dagster3532
-
-