Yeryüzünde ki en büyük alışveriş platformu olabilir herhalde, kendisi tabii ki güvenilir.

Ama satıcılar için aynsını söyleyemem. Kesinlikle incelemeleri, puanı yüksek satıcılardan "ne alacağını" bilerek almak gerekiyor.

Güvenilir tabii ki. Satıcı önemli her alışveriş sitesinde. Ha o günü hiç unutmam, AliExpress'teki bir Çinli satıcıyla çok fena kavga etmiştik :D Adresimi not aldığını ve beni dövdürmek için evime eleman yollayacağını söylemişti, kolpa sıkmış, kimse gelmedi :hehehe:

Satıcıdan satıcıya değişir. Şu ana kadar onlarca alışverişim oldu, hiç sorun yaşamadım. Ancak satıcıya dikkat etmek lazım, bazıları dolandırıcı olabiliyor (her platformda olduğu gibi).

Yeryüzünde ki en büyük alışveriş platformu olabilir herhalde, kendisi tabii ki güvenilir.

Ama satıcılar için aynsını söyleyemem. Kesinlikle incelemeleri, puanı yüksek satıcılardan "ne alacağını" bilerek almak gerekiyor.

Trendyol'daki muhabbetle hemen hemen aynı mı yani? Oradan da puan, yorumlara vs. bakıp alıyorum.

Bu site hep ama hep aklımda "dolandırıcı" diye kodlanmış. Bir de galiba yurt dışı sitesi. Sizin görüşleriniz nelerdir?

Ürün alırken yorumlara açıklamaya dikkat etmek gerekiyor. Satıcı görseli normal koyuyor açıklamaya A4 veya kağıt baskı gibi bir şey yazıyor. Sonra millet yok bana kağıt geldi diyor. Temu'da çok olmuştu. Bir de tutup burada 1000 lira olan şeyi 60-70 lirayada satmazlar. Biraz akıllı olmanız lazım. Ben bilgisayar parçaları almıştım birkaç kere. Bozuk gelirse normal iade ediyorsunuz. Çoğu uğraşmıyor bile. Direk hesabınıza para iadesi ve ürün sizde kalıyor. Arkadaşım bu şekilde çok fazla saat almıştı. Temudanda klavye almıştım hala kullanıyorum.

Hiçbir site %100 güvenli değil: pahalı ürünü mümkünse elden alırsın; ucuz üründe ise risk olsa bile kaybın düşük olur.

%100 güven diye bir şey yok, güvenlik genelde risk azaltma işidir.