Sinnerclown ekibinin yaptığı şey çok özel. Çok az bilinen indie oyunlara bile iyi ya da kötü Türkçe yama çıkarıyorlar. Steam indirimlerinde 1 dolara düşmüş ilgi çekici görünen oyunlarda bunun kesin Türkçe yaması yoktur diye düşünüyorum, bir bakıyorum adamlar yama çıkarmış.

Anonymous Çeviri adında olan oluşumu birinci sıraya koyup üzerine de ''El çevirisi'' yazmak komedi. Türkçe çeviri grupları arasında en gıcık olduğum, sahibinin forumlarda çocuk gibi hareket etmiş olduğu bir oluşum.

Bu arkadaşların oturup da el çevirisi yaptıklarına inananların olduğunu gördükçe de gülüyorum. Yapay zekaya çevirip kelimelerin üzerinden göz ucuyla geçiyorlar. Kelimenin tam anlamıyla AKP Çeviri gibi bir şeyler, paranızı heba etmeyin.

Anonymous Çeviri adında olan oluşumu birinci sıraya koyup üzerine de ''El çevirisi'' yazmak komedi. Türkçe çeviri grupları arasında en gıcık olduğum, sahibinin forumlarda çocuk gibi hareket etmiş olduğu bir oluşum.

Bu arkadaşların oturup da el çevirisi yaptıklarına inananların olduğunu gördükçe de gülüyorum. Yapay zekaya çevirip kelimelerin üzerinden göz ucuyla geçiyorlar. Kelimenin tam anlamıyla AKP Çeviri gibi bir şeyler, paranızı heba etmeyin.
Dediğiniz doğru ve Anonymous çeviri hakkında başka yorumlar da gördüm. Kararsızdım ama artık ikna oldum gibi. Zaten şüpheleniyordum ve dediğiniz gibi açıklamayı düzelttim.

1. Anonymous Çeviri​

Çeviri Yöntemi: El Çevirisi ve Yapay Zekâ Destekli Çeviri

Açıklama: Yamaların büyük çoğunluğu ücretlidir; ancak sınırlı sayıda ücretsiz yama da mevcuttur. İndirilen özel Launcher programı aracılığıyla seçilen oyunlara kurulum otomatik olarak yapılır.

Fiyat: Aylık 249,9 TL / Tek Seferlik 249,9 TL.

Not: Üyelik sona erse dahi, yüklenen yamalar (oyuna güncelleme gelmediği ve bilgisayar sıfırlanmadığı sürece) ömür boyu kullanılabilir.

İletişim: Discord grupları mevcuttur.

Web Sitesi: https://www.anonymousceviri.com/

2. Makine Çeviri​

Çeviri Yöntemi: Makine Çevirisi (İlk RDR2 çevirisi GPT-3.5 altyapısı ile yapılmıştır.)

Açıklama: Birçok büyük oyunun çevirisini yapmaktadırlar. Yamalar tamamen ücretsizdir ve özel Launcher programı aracılığıyla seçilen oyunlara otomatik olarak kurulur.

Web Sitesi: Yok

3. Sinnerclown Çeviri​

Çeviri Yöntemi: El Çevirisi ve DeepL

Açıklama: Geniş bir oyun kütüphanesine sahiptirler. Yamalar genel olarak ücretsizdir. Bazı oyunlar için "Erken Erişim" sistemi uygulanmaktadır; yani yamaya ücret ödeyerek erkenden erişebilirsiniz. Ekipler, bu yamaları daha sonra tüm kullanıcılar için ücretsiz hale getirmektedir. Launcher sistemleri yoktur; yama dosyası siteden indirilir ve oyunun dosya konumuna manuel olarak atılarak kurulur.

Fiyat: Değişken / Belirsiz (Erken erişim ücretleri değişebilir).

Web Sitesi: https://sinnerclownceviri.net/

4. Calypso Çeviri​

Çeviri Yöntemi: Yapay Zekâ Destekli Çeviri

Açıklama: Birçok oyun için çeviri sağlamaktadırlar ve yamaların tamamı ücretsizdir. Yamaları web sitesinden temin edebilir ve her yama için hazırlanmış özel kurulum aracı (setup dosyası) ile kurabilirsiniz. Bu setup dosyasını oyunun kurulu olduğu klasöre taşıyıp oradan çalıştırmanız gerekmektedir. (Launcher sistemi yoktur.)

Web Sitesi: https://www.calypsoceviri.com/

5. Apex​

Çeviri Yöntemi: Temel Düzey Yapay Zekâ, El Çevirisi ve Eğitilmiş Yapay Zekâ Çevirisi

Açıklama: Profesyonel sistemlerle çalışan ekip, birçok oyun için çeviri sağlamaktadır. Yakında dublaj projelerine de başlamayı planlamaktadırlar. Yamalar, site üzerinden bir arayüz (Launcher) aracılığıyla sunulur ancak indirilen dosyanın oyun klasörüne atılmasıyla manuel kurulum gerekebilir.

Fiyat:
ApexHERALD (Temel Düzey YZ):
Ücretsiz
El Çevirisi: Aylık 79,99 TL / Tek Seferlik 44,99 TL
ApexORACLE (Eğitilmiş YZ): Aylık 39,99 TL / Tek Seferlik 29,99 TL

Web Sitesi: https://useapex.app/

Not: Değerli çeviri ekipleri; eğer bu listede bir hata veya eksiklik görürseniz lütfen belirtin, hemen düzelteyim. Gözümden kaçan veya yanlış bildiğim noktalar konusunda uyarılarda bulunursanız sevinirim.
Arkadaşlar, “üzümü ye, bağını sorma” derler ama ben gerçekten merak ettim. Ücretsiz yama sunan firmalar mesela @Calypso Çeviri — bunu bizi çok sevdiğinizden dolayı yapmıyorsunuzdur sonuçta, değil mi? Bu işteki kazancınız tam olarak nedir?

Arkadaşlar, “üzümü ye, bağını sorma” derler ama ben gerçekten merak ettim. Ücretsiz yama sunan firmalar mesela @Calypso Çeviri — bunu bizi çok sevdiğinizden dolayı yapmıyorsunuzdur sonuçta, değil mi? Bu işteki kazancınız tam olarak nedir?
İnanması neden bu kadar zor bilmiyorum ancak hiç bir kazancımız yok. Gönüllü olarak bu işlere başladık ve gönüllü olarak yıllardır devam ediyoruz. Biz gönüllü olarak yaptığımız içinde, içinden gelen destek oluyor zaten ki, onlarda oyun masraflarına veya site masraflarına gidiyor ki, çoğu zaman kendi cebimizden karşılıyoruz. Burası bizim için bir işten çok hobi ve ekip arkadaşlarımla beraber hepimiz oyun oynamayı seven insanlardan oluşuyoruz. Oyunları kendi dilimizde oynamanın tadını hepimiz çok iyi biliyoruz. Elimizden geliyorken de taşın altına elimizi koymamak bencillik olurdu. Zaten bir kazancımız olmadığını kendiniz de görebilirsiniz. Sitemizde yamaları indirirken herhangi bir reklam veya ücretli link gibi bir şey söz konusu değil. Abonelik veya herhangi bir ücret söz konusu da değil. Herkese ücretsiz olarak aynı anda paylaşıyoruz. Setup dosyalarında da herhangi bir şifreleme yok, onları da kontrol edebilirsiniz.

Çoğunlukla nintendo oyunlarına çeviri yapan Rewadis ekibi var. 100den fazla çevirileri var ve çeviri kaliteleri de konuda sayılan 5 ekipten daha iyi. Yapay zeka ya da deepl tarzı şeyleri kullanmıyorlar.

1. Apex

çeviri yöntemi: temel düzey yapay zeka, eğitilmiş yapay zeka, el çevirisi.

açıklama: profesyonel sistemlerle çalışan ekip, birçok oyun için çeviri sağlamaktadır. Ayrıca profesyonel dublaj projeleri üzerinde çalışmalar yürütmektedirler. Yamalar, site üzerinden sunulan arayüz (Launcher benzeri sistem) aracılığıyla sağlanır.

fiyat:
Apex herald (temel yapay zeka):
ücretsiz.
el çevirisi: ücretli.
Apex Oracle (eğitilmiş yapay zeka): ücretli.

ücretli yamalara erişim:
  • Her oyun için değişken tek bir ücret karşılığında süresiz/sınırsız erişim sağlanır.
  • Apex Pro aylık abonelik (149, 99 TL) ile tüm kütüphaneye 1 ay süreyle erişim sağlanır.
iletişim: Discord grupları mevcuttur.

web sitesi: https://apexyama.com/

2. Anonymous Çeviri​

çeviri yöntemi: el çevirisi ve yapay zeka destekli çeviri.

açıklama: yamaların büyük çoğunluğu ücretlidir; ancak sınırlı sayıda ücretsiz yama da mevcuttur. İndirilen özel Launcher programı aracılığıyla seçilen oyunlara kurulum otomatik olarak yapılır.

fiyat: aylık 249,9 TL / tek seferlik 249,9 TL.

not: üyelik sona erse dahi, yüklenen yamalar (oyuna güncelleme gelmediği ve bilgisayar sıfırlanmadığı sürece) ömür boyu kullanılabilir.

web sitesi: https://www.anonymousceviri.com/

3. makine çeviri​

çeviri yöntemi: makine çevirisi (ilk RDR2 çevirisi GPT-3.5 altyapısı ile yapılmıştır.)

açıklama: birçok büyük oyunun çevirisini yapmaktadırlar. Yamalar tamamen ücretsizdir ve özel Launcher programı aracılığıyla seçilen oyunlara otomatik olarak kurulur.

web sitesi: yok.

4. sinnerclown çeviri​

çeviri yöntemi: el çevirisi ve DeepL.

açıklama: geniş bir oyun kütüphanesine sahiptirler. Yamalar genel olarak ücretsizdir. Bazı oyunlar için "erken erişim" sistemi uygulanmaktadır; yani yamaya ücret ödeyerek erkenden erişebilirsiniz. Ekipler, bu yamaları daha sonra tüm kullanıcılar için ücretsiz hale getirmektedir. Launcher sistemleri yoktur; yama dosyası siteden indirilir ve oyunun dosya konumuna manuel olarak atılarak kurulur.

fiyat: değişken / belirsiz (erken erişim ücretleri değişebilir).

web sitesi: https://sinnerclownceviri.net/

5. Calypso çeviri​

çeviri yöntemi: yapay zeka destekli çeviri.

açıklama: birçok oyun için çeviri sağlamaktadırlar ve yamaların tamamı ücretsizdir. Yamaları web sitesinden temin edebilir ve her yama için hazırlanmış özel kurulum aracı (setup dosyası) ile kurabilirsiniz. Bu setup dosyasını oyunun kurulu olduğu klasöre taşıyıp oradan çalıştırmanız gerekmektedir. (Launcher sistemi yoktur.)

fiyat: ücretsiz.

web sitesi: https://www.calypsoceviri.com/

not: değerli çeviri ekipleri; eğer bu listede bir hata veya eksiklik görürseniz lütfen belirtin, hemen düzelteyim. Gözümden kaçan veya yanlış bildiğim noktalar konusunda uyarılarda bulunursanız sevinirim.

Anonymous maalesef virüs hocam. VirusTotal'de en son 20-30 tane mi ne belki daha fazla virüs çıkmıştı Exe'sinde. Bir de exe dışarıdan dosya indiriyor ya kat kat tehlikeli. Bilmiyorum ben güvenemedim.

@hangarçeviri ekibinin de yamalarını beğeniyorum. Resident Evil yamalarını kullanmıştım.

Ücretsiz yama sunan firmalar mesela @Calypso Çeviri — bunu bizi çok sevdiğinizden dolayı yapmıyorsunuzdur sonuçta, değil mi? Bu işteki kazancınız tam olarak nedir?
Hobine para harcamak gibi düşün. Mesela kitap okumayı seviyorsundur, her ay kitaplar alırsın. Veya oyun oynamayı seviyorsundur oyunlar alırsın. Adamlar da harcamaları kendi aralarında bölüştürdükleri zaman zaten az biraz masraf çıkar.

Burayada yazayım çok eskiden oyunçeviri vardı kimse bilmedi kıymetini ve bir de kurtulus pala var Türkçe dublaj o da iyi, bir de birçok forum sitelerde yamalar oluyor detaylı ama iyi yani bir de ben birkaç yama siteleri ekleyeyim.
Patriots çeviri, soloqyama, playçeviri)narayanna vardı sinnerclownda o başka site açtı,),obscure çeviri, swatalk çeviri, hangar çeviri, criminals çeviri o da iyi, bir de soner çakır diye biri var oda iyi Discord'da, makine çeviri de iyi... Ama çok eskiden ise türkçeoyunmerkezi ve technogame vardı, oyunçeviri vardı, güzeldi bir de gameolog vardı...