Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Atlanılan bir kısım var sanırım. "Sistem yapılandırması" kısmından güvenli modu etkinleştirdiğiniz zaman sistem, "Sistem yapılandırması" kısmından güvenli modu devre dışı bırakmadığınız sürece güvenli modda başlatılıyor. En azından biraz önce denediğimde bu şekilde oldu. Aralarındaki fark bu yani. Ayrıca sizin için "En az" modu yeterli olacaktır.
- Makaleler
- 3
Öyle yapabilirsiniz. Unutmanız da sorun değil. DDU yeniden başlattığında güvenli moda girince unuttuğunuzu fark eder, geri alırsınız.O zaman şöyle yapsam:
- Sistem yapılandırmasından güvenli mod seçeneğini aktif edeyim.
- Bilgisayar güvenli modda açılınca ilk önce o seçeneği kapatayım.
- DDU programı ile sürücüyü kaldırmaya başlayayım.
Genelde bu yöntem recovery partition bozulunca kullanılır çünkü konuda bahsettiğiniz diğer yöntem çalışmaz. Sizde de mi öyle oldu? Diğeri daha rahat değil mi? Neden bunu kullanmak istiyorsunuz?
Öyle yaparsanız sürücü kaldırıldıktan sonra bilgisayar yeniden başladığında sistem normal bir şekilde açılacaktır. Yani olur.O zaman şöyle yapsam:
- Sistem yapılandırmasından güvenli mod seçeneğini aktif edeyim.
- Bilgisayar güvenli modda açılınca ilk önce o seçeneği kapatayım.
- DDU programı ile sürücüyü kaldırmaya başlayayım.
İfakat
Başarılı
Burası normal başlangıç olarak işaretliydi diye hatırlıyorum. Neden seçmeli başlangıç olarak değişmiş? Ne yapmalıyım?Öyle yaparsanız sürücü kaldırıldıktan sonra bilgisayar yeniden başladığında sistem normal bir şekilde açılacaktır. Yani olur.
"Güvenli Önyükleme" seçeneğini açtığınız zaman otomatik olarak "Seçmeli Başlangıç" seçiliyor. İşleminiz bittiği zaman "Güvenli Önyükleme" ayarını kapatıp "Normal başlangıç" seçeneğini seçerek uygula tuşuna basabilirsiniz.
İfakat
Başarılı
Hmm, o zaman ilk önce normal başlangıç olarak tekrar yeniden başlatıp öyle sürücüyü kurayım."Güvenli önyükleme" seçeneğini açtığınız zaman otomatik olarak "Seçmeli Başlangıç" seçiliyor. İşleminiz bittiği zaman "Güvenli önyükleme" ayarını kapatıp "Normal başlangıç" seçeneğini seçerek uygula tuşuna basabilirsiniz.
Ben önceden güvenli modda ilk mesajımda gösterdiğim gibi başlatıyordum. Onun yerine bu şekilde başlatsam olur mu diye sormak istedim.Öyle yapabilirsiniz. Unutmanız da sorun değil. DDU yeniden başlattığında güvenli moda girince unuttuğunuzu fark eder, geri alırsınız.
Genelde bu yöntem recovery partition bozulunca kullanılır çünkü konuda bahsettiğiniz diğer yöntem çalışmaz. Sizde de mi öyle oldu? Diğeri daha rahat değil mi? Neden bunu kullanmak istiyorsunuz?
Bu arada hallettim hepinize çok teşekkür ederim.
Son düzenleme: