31592

Becerikli
Arkadaşlar, merhaba.

Bir tane HDD buldum. Fiyatı bayağı uygun fakat güvenlik kamerası içinmiş. WD Purple 14 TB. Genel olarak oyun performansı ile ilgili hiçbir video bulamadım. Beklentim çok yüksek değil ama HDD uyumlu AAA oyunları, indie oyunları güzel oynatsa yeter.

Genel olarak yüksek kaliteli filmler, animeler vb. şeyleri depolayacağım.

Oyun performansı ile video bulamazsınız çünkü HDD ya da SSD FPS'e etki eden parçalar değil.

Okuma yazma hızları veya program/sistem açılma hızı arasında bayağı fark olur.

Depolama amaçlı kullanılabilir fakat günümüz teknolojisinde çok ağır kalır tabii ki. Ben şahsen bir oyunun 1 dakika açılmasını beklemem. Önemli verileriniz var ise bence HDD de depolamayın.

Oyun performansı ile video bulamazsınız çünkü HDD ya da SSD FPS'e etki eden parçalar değil.

Okuma yazma hızları veya program/sistem açılma hızı arasında bayağı fark olur.

Depolama amaçlı kullanılabilir fakat günümüz teknolojisinde çok ağır kalır tabii ki. Ben şahsen bir oyunun 1 dakika açılmasını beklemem. Önemli verileriniz var ise bence HDD de depolamayın.

En azında takılma, gecikme süresi gibi şeyler için aradım, bulamadım hiç.

İnternette sadece RND4K testlerine baktım. Masaüstü için kullanıma uygun olanlarla sonucu yakın çıkıyor ama RED, Black gibi HDD'leri bayağı iyi fakat fiyatı da çok pahalı.

Ama elimde mesela bir SSHD var, oyun deneyimim fena değil onda. Purple disk ile RND4K performansları yakın duruyor. Purple için bir de StoreMI SSD cache yaparsam, SSHD gibi olabilir diye düşünüyorum.

Fakat hiç denemedim.

Depolama ve HDD sorunu çıkarmayan oyunlar için kullanılabilir. HDD'nin teknolojisi CMR, SMR gibi sorun çıkartmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, HDD'lerin geçtiğimiz yıl itibarıyla artık devirlerinin komple bittiğini anlatan bir haber sayfasına denk gelmiştim, lakin hangi sayfa idi tam net hatırlayamıyorum. Yani demem o ki, her ne kadar cep yakan bir parça olsa da SSD kullanılmalı artık.

Hocam, HDD'lerin geçtiğimiz yıl itibarıyla artık devirlerinin komple bittiğini anlatan bir haber sayfasına denk gelmiştim, lakin hangi sayfa idi tam net hatırlayamıyorum. Yani demem o ki, her ne kadar cep yakan bir parça olsa da SSD kullanılmalı artık.
Hocam ben de nesil AAA oyunlarınında ziyade PS4 nesline kadar AAA oyunları, indie oyunları falan oynatmasını bekliyorum.

Aynı SSD'den 15 tane sattım ve 4 tanesini kullanıyorum, klasik 5400 RPM HDD performansı verir. Oyunlar yüklenirken epey beklersiniz fakat bekledikten sonra oyun akışında majör bir problem yaşamazsınız.