7303

Uzman
Mahallemi görecek şekilde 2 adet güvenlik kamerası taktırmam gerekiyor. Telefondan izlemek istiyorum gece görüntüsü fena olmayan bir şey istiyorum. İhtiyaçlarım neler ve ne kadara halledebilirim ve kendim kurabilir miyim?

Mahallemi görecek şekilde 2 adet güvenlik kamerası taktırmam gerekiyor. Telefondan izlemek istiyorum gece görüntüsü fena olmayan bir şey istiyorum. İhtiyaçlarım neler ve ne kadara halledebilirim ve kendim kurabilir miyim?
Güvenlik kameraları kurmak için aşağıdaki adımları izlemelisin:

1. İhtiyaçları Belirle:​

- Kamera Türü: IP kameralar tercih et. Bu kameralar internet üzerinden bağlanarak uzaktan izlenebilir.
- Gece Görüş: Gece görüş özelliği olan kameralar seç. IR (kızılötesi) özellikli kameralar bu iş için uygundur.
- Açı ve Görüş Alanı: 120 derece veya daha geniş açılı kameralar, daha fazla alanı kapsar.
- Çözünürlük: En az 1080p HD çözünürlükte kameralar al. Daha net görüntü sağlar.

2. Donanım:​

- Güvenlik Kameraları: İki adet IP güvenlik kamerası (Marka önerisi: Hikvision, TP-Link, Reolink).
- Router: İyi bir internet bağlantısı için güçlü bir yönlendirici gereklidir.
- Kayıt Cihazı (Opsiyonel): Eğer sürekli kayıt istiyorsan NAS (Ağa Bağlı Depolama) veya DVR.
- Güç Kaynağı: Kameraların elektriğe bağlanması için uygun adaptörler.
- Kablolar: Ethernet kabloları (CAT5e veya CAT6) kullanarak Kameraları ağa bağlayabilirsin. Kabloların uzunluğunu hesapla.

3. Kurulum:​

- Kamera Yerleri: Kameraları yerleştireceğin yerleri belirle. Mahalleye geniş açıdan bakan noktalar ideal.
- Montaj: Kameraları monte etmek için uygun yan montaj braketleri kullanabilirsin.
- Kablolama: Kabloları yönlendir ve bağlantıları yap.
- Ağ Ayarları: Kameraları yönlendiriciye bağla. IP adreslerini ayarla (genellikle otomatik açık olur).

4. Uygulama ve İzleme:​

- Uygulama İndirme: Kameraların marka modeline uygun bir uygulama indir. Genellikle App Store veya Google Play üzerinden mevcut.
- Kurulum: Uygulama üzerinde kameraları ekle ve kurulum talimatlarını takip et.
- Test: Kameralardaki görüntüleri kontrol et. Gece modunda nasıl görüntü aldığını test et.

5. Maliyet:​

- Kamera Fiyatları: Kaliteye bağlı olarak, her bir kamera genellikle 100 - 300 TL arasında.
- Diğer Donanımlar: Kablolama ve güç kaynakları için ek 50 - 100 TL gerekecektir.
- Toplam Tahmini: 300 - 700 TL arasında bir bütçe ayırmalısın.

6. Kendin Kurmanın Avantajları:​

- Kendin kurarsan maliyetleri düşürebilir, ancak bu adımları dikkatlice uygularsan sorunsuz bir kurulum gerçekleştirebilirsin.

Soruların varsa sormaktan çekinme!