Detaylar
Kim cevapladı?Recep Tayyip İvedik
Başarılı
Türkiye'de bence tamamen zaman kaybı. Bitirip, işe bir şekilde alınırsan bile en fazla 2 seneye yerine yandaş birini alırlar.Müziğe, daha doğrusu koro alanına ilgim var. Güzel Sanatlar Lisesi okunur mu? Yoksa zaman kaybı mı?
Tiyatro, müzik etkinlikleri gibi şeyleri iyi takip etmen lazımdır bence. Türkiye'nin her bir tarafında nepotizimcilik (akraba kayıran) dolaştığı için bir yerlere gelmek ya da para kazanmak zor olabilir tabii. Gerçekten başarılı olursan bir yere gelebilirsin lakin bu hayat şartlarından insanlar sevdiği şeylere çok az zaman ayırıyor ya da hiç ayırmıyor.
Eğer en iyisi olacağım diyorsan evet, öyle bir hedefin varsa hayır. Çünkü zaten değer verilmiyor ve en iyileri bile ön plana çıkamıyor.
Öncelikle bir yetenek sınavına gireceksiniz. Herhangi bir yeteneğiniz var mı bu konuda? Örneğin kulağım iyidir, şu enstrümanları çalıyorum gibi.
Öncelikle bir yetenek sınavına gireceksiniz. Herhangi bir yeteneğiniz var mı bu konuda? Örneğin kulağım iyidir, şu enstrümanları çalıyorum gibi.
- Makaleler
- 3
Geleceğini müzik sahasına kurmak istiyorsan olabilir. Ailenin durumu varsa liseden sonra konservatuvarı Avrupa'da, durumunuz ortalamaysa Azerbaycan'da okumanı öneririm. Müzik konusunda Azerbaycan bizden kat be kat iyi. Vize konusunda falan da problem çıkarmazlar. Kimlikle bile girilebiliyor zaten. Türkiye'de kalacaksan... Bilmiyorum. Sanata pek de değer veren ülke değiliz.
Keman eh yani denilebilecek seviyede çalabiliyorum.Eğer en iyisi olacağım diyorsan evet, öyle bir hedefin varsa hayır. Çünkü zaten değer verilmiyor ve en iyileri bile ön plana çıkamıyor.
Keman eh yani denilebilecek seviyede çalabiliyorum.
Maalesef çok zor o zaman. Kontenjanlar örneğin normal bir okul için 30-60 arası oluyor. O kişiler arasında da çok küçük yaşlardan beri kulak eğitimi alan, enstrüman eğitimi alanlar var. Yine de çok isterseniz şansınızı deneyin.
Koroist olmak için enstrüman bilmek gerekiyor mu?Maalesef çok zor o zaman. Kontenjanlar örneğin normal bir okul için 30-60 arası oluyor. O kişiler arasında da çok küçük yaşlardan beri kulak eğitimi alan, enstrüman eğitimi alanlar var. Yine de çok isterseniz şansınızı deneyin.
Ses de bir enstrümandır.