emrekayxx

Çalışkan
1 aydır sorunu çözemedim, yardımcı olabilecek anlayan kişiler lütfen yardım edebilir mi?

@Recep Baltaş hocam bir arkadasa yardım etmissiniz fakat tam olarak anlayamadım ne oldugunu.

Ayrıca me FW 0.0.0.0 olarak gözüküyor.

Anakart: H410M-K Rev2.0

Son düzenleyen: Moderatör:
1 aydır sorunu çözemedim, yardımcı olabilecek anlayan kişiler lütfen yardım edebilir mi?

@Recep Baltaş hocam bir arkadasa yardım etmissiniz fakat tam olarak anlayamadım ne oldugunu.

Ayrıca me FW 0.0.0.0 olarak gözüküyor.

Anakart: H410M-K Rev2.0
TPM 2.0'ın H410M-K anakartta açılmamasıyla ilgili sorun yaşıyorsanız aşağıdaki adımları izleyerek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

1. BIOS'a Girin:
- Bilgisayarınızı başlatın.
- BIOS’a giriş yapmak için genellikle "Del", "F2" veya "F10" tuşuna basın. (Hangi tuşun kullanılacağı BIOS ekranında belirtilmiştir.)

2. TPM Ayarlarını Bulun:
- BIOS menüsünde "Advanced" (Gelişmiş) sekmesini bulun.
- Buradan "Trusted Computing" veya "Security" kısmını seçin.

3. TPM'yi Etkinleştirin:
- "TPM Device" veya "TPM" seçeneğini bulun ve "Enabled" (Etkin) olarak ayarlayın.
- Eğer TPM ayarlarını bulamıyorsanız, "Firmware Trusted Platform Module" seçeneğinin etkin olduğundan emin olun.

4. Firmware Güncellemesi:
- Anakartınızın en son BIOS güncellemesini kontrol edin. Üreticinin web sitesinden H410M-K için en son BIOS sürümünü indirin ve güncelleme yapın.

5. Ayarları Kaydedin ve Çıkın:
- Değişiklikleri kaydedin, ardından BIOS'tan çıkın. Genellikle "F10" tuşuyla kaydedip çıkabilirsiniz.

6. Windows Ayarlarını Kontrol Edin:
- Windows’a giriş yaptıktan sonra "Windows + R" tuşlarına basın ve "tpm.msc" yazıp Enter’a basın. TPM 2.0'ın etkin olup olmadığını kontrol edin.

Eğer bu adımlar sorununuzu çözmezse, anakart ile ilgili teknik bilgileri sağlamanız (özellikle mevcut BIOS versiyonu ve diğer TPM ayarları) sorunun çözümünde yardımcı olabilir.