Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

restych

Üyecik
Merhaba, dün akşam Secure Boot ayarını yaparken BIOS Private Key (PK) resetlemem gerektiğini yazıyordu; bu sebeple ben resetledim. F10 yaptıktan sonra bilgisayar açılmadı. Pili çıkarıp yaklaşık 15 dakika bekledim, o sırada açma tuşuna basılı tutarak 15-20 saniye bekledim (enerji boşaltımı olduğunu okumuştum), ancak fayda etmedi.

Sonrasında JBAT1 pinlerinde 1-2’ye takılı olan jumperi 2-3 kısmına taktım, 15 saniye bekletip geri 1-2 kısmına taktım (kısa devre bu şekilde olur dedi ChatGPT), ancak yine fayda etmedi.

Klavye kablolu, monitor ekran kartına takılı (anakarta takınca da sonuç alamadım). Anakart modelim H61.

Lütfen bir fikri olan varsa yardımcı olabilir mi? Bu kasa benim için çok önemli.

Çözüm
Ekran kartını sökün, görüntü kablosunu anakarta takın, JBAT pinleri ile tekrar BIOS sıfırlayıp açın sistemi, anakarttan görüntü verirse BIOS'a girip ayarları sıfırlarsınız.

Görüntü vermezse güncel bir ekran kartı ile denemek lazım, o da olmazsa BIOS yazılması gerekir.
Ekran kartını sökün, görüntü kablosunu anakarta takın, JBAT pinleri ile tekrar BIOS sıfırlayıp açın sistemi, anakarttan görüntü verirse BIOS'a girip ayarları sıfırlarsınız.

Görüntü vermezse güncel bir ekran kartı ile denemek lazım, o da olmazsa BIOS yazılması gerekir.

Çözüm
Hocam , ne diyecegimi bilemiyorum. O kadar uğraştıktan sonra biosu görmek bile o kadar iyi geldi ki … çok teşekkürler

Şimdi biosa girebildim fakat ne yapmam gerektiğini bilmiyorum , burada da yardimci olabilir misin?

CSM ayarı varsa o açık olmalı, ekran kartı bu yüzden görüntü vermeyebilir.

Varsayılan ayarlara sıfırla gibi bir seçenek olmalı, onu yapıp CSM ve Secure Boot ayarlarının eski haline gelip gelmediğini kontrol edeceksiniz.

Sonra sistemi kapatacaksınız, ekran kartını takıp görüntüyü ondan alacaksınız, eğer görüntü vermezse jbat ile bir kere daha BIOS sıfırlayın görüntü vermesi lazım.

CSM ayarı varsa o açık olmalı, ekran kartı bu yüzden görüntü vermeyebilir.

Varsayılan ayarlara sıfırla gibi bir seçenek olmalı, onu yapıp CSM ve Secure Boot ayarlarının eski haline gelip gelmediğini kontrol edeceksiniz.

Sonra sistemi kapatacaksınız, ekran kartını takıp görüntüyü ondan alacaksınız, eğer görüntü vermezse jbat ile bir kere daha BIOS sıfırlayın görüntü vermesi lazım.

Hocam dediğiniz ayarlari yaptim ekran kartini takip çalıştırdım ve düzeldi.

Çok teşekkür ederim

Son düzenleyen: Moderatör: