Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Mantıklı öneri. Bunun için editörlere büyük iş düşüyor tabii. Girdikleri haberin ardını bırakmamaları ve takipte kalmaları gerek ki asıllı mı asılsız mı yazabilsinler. Bununla uğraşırlar mı ondan emin olamadım.

Iddia haberlerde kaynak linki olma zorunlulugu var mi? Yoksa olmali.

Iddia haberlerde kaynak linki olma zorunlulugu var mi? Yoksa olmali.
Evet var. İddiasının hangi kaynaktan olduğunu belirtmek zorundadır.

Bunun haricinde "İddia" ön eki zaten haberin doğruluğunun onaylanmadığını belirtmektedir. Habere girip hemen "Bu doğru haberdir." demek yanlıştır. Resmi bir kaynak veya resmi bir kişi veya CEO gibi kişilerin ağzından çıkmadığı sürece veya şirketler tarafından yapılan paylaşım olmadığı sürece her haber "İddia" ön ekine sahip olarak yayımlanmaktadır.

Bu kapsamda ben "Asılsız" ön ekine sıcak bakamıyorum. Zaten "İddia" ön eki bunu belirtiyor.

Bunun haricinde "İddia" ön eki zaten haberin doğruluğunun onaylanmadığını belirtmektedir. Habere girip hemen "Bu doğru haberdir." demek yanlıştır. Resmi bir kaynak veya resmi bir kişi veya CEO gibi kişilerin ağzından çıkmadığı sürece veya şirketler tarafından yapılan paylaşım olmadığı sürece her haber "İddia" ön ekine sahip olarak yayımlanmaktadır.

Bu kapsamda ben "Asılsız" ön ekine sıcak bakamıyorum. Zaten "İddia" ön eki bunu belirtiyor.
Artık bazı kaynaklar çoğu kişiler tarafından %85'e yakın doğru olarak kabul edildiği için bence gerekebilir. Daha doğrusu araştırma yapmaya çekinen insanlar tarafından.

Bir zararı olacağını düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Ben şöyle düşündüm;
İddia = Herhangi bir kesinliği olmayan ancak yanlış da çıkabilecek bir haber/söylem vb. Adı gibi "iddia" dan ibaret şeyler.
Asılsız = Konuda bahsedilen şeyin yanlış/eksik vb. olduğu kanıtlanmış içerikler.

Takip edilmesi zor olabilir belki ama güzel fikir. Her haber için asılsız mı diye takip etmek lazım. Bunu da kullanıcılar yaparsa çok güzel olur.