Daha sonradan asılsız olduğu ortaya çıkan "İddia" ön ekli haberler, daha sonradan bu ek ile değiştirilebilir. Bu sayede, sadece amacı sadece haberi okuyup çıkan kişiler haberin asılsız olduğunu anlayabilir.
Bu öneri uygulamaya geçirilmiştir.
Detaylar
Kim cevapladı?Elma ısıran
Üstün
Mantıklı öneri. Bunun için editörlere büyük iş düşüyor tabii. Girdikleri haberin ardını bırakmamaları ve takipte kalmaları gerek ki asıllı mı asılsız mı yazabilsinler. Bununla uğraşırlar mı ondan emin olamadım.
Evet var. İddiasının hangi kaynaktan olduğunu belirtmek zorundadır.Iddia haberlerde kaynak linki olma zorunlulugu var mi? Yoksa olmali.
Bunun haricinde "İddia" ön eki zaten haberin doğruluğunun onaylanmadığını belirtmektedir. Habere girip hemen "Bu doğru haberdir." demek yanlıştır. Resmi bir kaynak veya resmi bir kişi veya CEO gibi kişilerin ağzından çıkmadığı sürece veya şirketler tarafından yapılan paylaşım olmadığı sürece her haber "İddia" ön ekine sahip olarak yayımlanmaktadır.
Bu kapsamda ben "Asılsız" ön ekine sıcak bakamıyorum. Zaten "İddia" ön eki bunu belirtiyor.
Artık bazı kaynaklar çoğu kişiler tarafından %85'e yakın doğru olarak kabul edildiği için bence gerekebilir. Daha doğrusu araştırma yapmaya çekinen insanlar tarafından.Bunun haricinde "İddia" ön eki zaten haberin doğruluğunun onaylanmadığını belirtmektedir. Habere girip hemen "Bu doğru haberdir." demek yanlıştır. Resmi bir kaynak veya resmi bir kişi veya CEO gibi kişilerin ağzından çıkmadığı sürece veya şirketler tarafından yapılan paylaşım olmadığı sürece her haber "İddia" ön ekine sahip olarak yayımlanmaktadır.
Bu kapsamda ben "Asılsız" ön ekine sıcak bakamıyorum. Zaten "İddia" ön eki bunu belirtiyor.
Bir zararı olacağını düşünmüyorum.
Son düzenleme:
Telefonunu Çıkra
Başarılı
- Makaleler
- 10
Ben şöyle düşündüm;Bu kapsamda ben "Asılsız" ön ekine sıcak bakamıyorum. Zaten "İddia" ön eki bunu belirtiyor.
İddia = Herhangi bir kesinliği olmayan ancak yanlış da çıkabilecek bir haber/söylem vb. Adı gibi "iddia" dan ibaret şeyler.
Asılsız = Konuda bahsedilen şeyin yanlış/eksik vb. olduğu kanıtlanmış içerikler.
- Makaleler
- 6
Takip edilmesi zor olabilir belki ama güzel fikir. Her haber için asılsız mı diye takip etmek lazım. Bunu da kullanıcılar yaparsa çok güzel olur.
Yeni konular
-
-
Okullarda test yapıp burs teklif eden dil kursları güvenilir mi?
- Torukojin Kaneki
-
-
Araç kaportasındaki derin çizikler ve hatalı rötuşlar (oje) nasıl düzeltilir?
- Hamza Ensar Sağlam
-
1.500 TL bütçe ile HP Victus 16 için laptop soğutucu önerisi
- ziqxchampion
-
-
Samsung Galaxy Tab S9 ve Galaxy Tab S11 arasında hangisi tercih edilmeli?
- Mr. Soprano
-
Makine Çeviri Librarian: Tidy Up the Arcane Library! Türkçe Yama
- Calypso Çeviri