Detaylar
Kim cevapladı?Muhtemelen sorununuzu çözer
Çift diski olan bir sisteminiz ve bu sisteme Windows 10 veya 11 kurdunuz. Fakat daha sonra disklerden birini sökünce Windows'un açılmadığını fark ettiniz. Windows o diske yüklü olmamasına rağmen neden açılmıyor peki?
Bunun nedeni basit. Windows, kurulum esnasında Disk 0 hangisi ise boot loader dediğimiz önyükleyiciyi buraya kuruyor. Siz de önyükleyici olan diski sökünce sistem açılmıyor.
Peki bu durumda ne yapacaksınız? Çözüm basit. Diğer diske de bir önyükleme (boot) bölümü yapacaksınız.
Bunun için tabii ki güncel bir Windows 10/11 USB'sine ihtiyacınız var. Buradan güncel ISO'ları...
Bunun nedeni basit. Windows, kurulum esnasında Disk 0 hangisi ise boot loader dediğimiz önyükleyiciyi buraya kuruyor. Siz de önyükleyici olan diski sökünce sistem açılmıyor.
Peki bu durumda ne yapacaksınız? Çözüm basit. Diğer diske de bir önyükleme (boot) bölümü yapacaksınız.
Bunun için tabii ki güncel bir Windows 10/11 USB'sine ihtiyacınız var. Buradan güncel ISO'ları...
- Recep Baltaş
- uefi
- Forum: Windows 11
Buzcuk
Uzman
Muhtemelen sorununuzu çözer.
Çift diski olan bir sisteminiz ve bu sisteme Windows 10 veya 11 kurdunuz. Fakat daha sonra disklerden birini sökünce Windows'un açılmadığını fark ettiniz. Windows o diske yüklü olmamasına rağmen neden açılmıyor peki?
- Recep Baltaş
- uefi
- Forum: Windows 11
Daha kuramadım hatayı veriyorum başlatırken onaylama aracı başlangıç diski ayarlayamadı diyor.
Daha kuramadım hatayı veriyorum başlatırken onaylama aracı başlangıç diski ayarlayamadı diyor.
Bakmadan 50GB ayırdım.
Son düzenleme:
Diskpart üzerinden doğru diske harf atayıp, komutu yazarken de doğru disk harflerini girdiğinize emin misiniz?
Buzcuk
Uzman
Diskpart üzerinden doğru diske harf atayıp, komutu yazarken de doğru disk harflerini girdiğinize emin misiniz?
Emm Windows açılsa yapacağım.
Format atacağım direkt çünkü disk silindi.
Geçmiş olsun. Nasıl oldu ki öyle?Emm Windows açılsa yapacağım.
Format atacağım direkt çünkü disk silindi.
Buzcuk
Uzman
Hocam araştırdım eksik yer ayırmışım kurduktan sonra ayar çekmem gerekiyor muş vaz geçme diye bir seçenek yok diski sildikten sonra ya da SATA driverları yoktu PC de sonra SATA gitti. Ama format çözdü.
Disk bölümlemede geri alma olmaz (Linxuta var galiba, macOS'de hatırlamıyorum, Windows'da kesinlikle yok), daha sonraki kurulumlarınızda dikkat edin tekrar sorun yaşamamak adına. Tekrardan geçmiş olsun.Hocam araştırdım eksik yer ayırmışım kurduktan sonra ayar çekmem gerekiyor muş vaz geçme diye bir seçenek yok diski sildikten sonra ya da SATA driverları yoktu PC de sonra SATA gitti. Ama format çözdü.
Buzcuk
Uzman
Disk bölümlemede geri alma olmaz (linxuta var galiba, MacOS'de hatırlamıyorum, Windows'ta kesinlikle yok), daha sonraki kurulumlarınızda dikkat edin tekrar sorun yaşamamak adına. Tekrardan geçmiş olsun.
Sağ olun şu anda gördüğünüz üzere Windows 11'den yazıyorum.