- Makaleler
- 43
Herkese merhaba ilk öncelikle. Bugün, aylar önce açmış olduğum i5 6300U - 940M sisteme macOS kurulur mu? adlı konum aklıma geldi ve Hackintosh yapmaya karar verdim.
Tüm bu adımlardan sonra, bilgisayarı USB'den boot ettim, karşıma "EFI", "windows", "Install Ventura" ve "Reset NVRAM" gibi seçenekler çıktı. "Install Ventura" seçeneğini seçtim, ancak "support.apple.com/mac/startup" hatası aldım. Buradan sonra, bana yardım etmenizi istiyorum. Neler yapabilirim?
Düzenleme yapmak istedim:
EFI klasörünün içerisindeki bütün her şeyi bu Github sayfasındakiler ile değiştirdim. OpenCore menüsü metin tabanlı bir hale geldi, şunun gibi:
Ancak, sorun hala çözülmedi. Install Ventura seçenğine basınca hala aynı hatayı alıyorum.
- Bu siteden Ventura 13.6.4 dosyasını indirdim.
- Balena Etcher yazılımı hem kendi sitesinden, hem de Github sayfasından çok yavaş, 30-40 kb/s gibi hızlarda indiği için Rufus yazılımı ile USB'ye yazdırdım.
- Sonrasında, bu sayfadan OpenCore 1.0.3 EFI paketini indirdim. Klasöre çıkarttıktan sonra karşıma çıkan EFI klasörünü olduğu gibi USB'nin içerisine attım, "EFI> OC> Config" yolunda bulunan Config dosyalarından kendi işlemcime uygun olanı (SkyLake) kopyaladım ve "EFI> OC" bölümüne yapıştırdım, adını da "config" olarak değiştirdim, uzantısı hala ".PLIST" şeklinde.
Tüm bu adımlardan sonra, bilgisayarı USB'den boot ettim, karşıma "EFI", "windows", "Install Ventura" ve "Reset NVRAM" gibi seçenekler çıktı. "Install Ventura" seçeneğini seçtim, ancak "support.apple.com/mac/startup" hatası aldım. Buradan sonra, bana yardım etmenizi istiyorum. Neler yapabilirim?
Düzenleme yapmak istedim:
EFI klasörünün içerisindeki bütün her şeyi bu Github sayfasındakiler ile değiştirdim. OpenCore menüsü metin tabanlı bir hale geldi, şunun gibi:
Ancak, sorun hala çözülmedi. Install Ventura seçenğine basınca hala aynı hatayı alıyorum.
Son düzenleme: