Makaleler
43
Herkese merhaba ilk öncelikle. Bugün, aylar önce açmış olduğum i5 6300U - 940M sisteme macOS kurulur mu? adlı konum aklıma geldi ve Hackintosh yapmaya karar verdim.

• Bu siteden Ventura 13.6.4 dosyasını indirdim.
  • Balena Etcher yazılımı hem kendi sitesinden, hem de Github sayfasından çok yavaş, 30-40 kb/s gibi hızlarda indiği için Rufus yazılımı ile USB'ye yazdırdım.
  • Sonrasında, bu sayfadan OpenCore 1.0.3 EFI paketini indirdim. Klasöre çıkarttıktan sonra karşıma çıkan EFI klasörünü olduğu gibi USB'nin içerisine attım, "EFI> OC> Config" yolunda bulunan Config dosyalarından kendi işlemcime uygun olanı (SkyLake) kopyaladım ve "EFI> OC" bölümüne yapıştırdım, adını da "config" olarak değiştirdim, uzantısı hala ".PLIST" şeklinde.

Tüm bu adımlardan sonra, bilgisayarı USB'den boot ettim, karşıma "EFI", "windows", "Install Ventura" ve "Reset NVRAM" gibi seçenekler çıktı. "Install Ventura" seçeneğini seçtim, ancak "support.apple.com/mac/startup" hatası aldım. Buradan sonra, bana yardım etmenizi istiyorum. Neler yapabilirim?

1738430151877.webp

Düzenleme yapmak istedim:
EFI klasörünün içerisindeki bütün her şeyi bu Github sayfasındakiler ile değiştirdim. OpenCore menüsü metin tabanlı bir hale geldi, şunun gibi:
1738433389496.webp

Ancak, sorun hala çözülmedi. Install Ventura seçenğine basınca hala aynı hatayı alıyorum.

Son düzenleme:
Herkese merhaba ilk öncelikle. Bugün, aylar önce açmış olduğum i5 6300U - 940M sisteme macOS kurulur mu? adlı konum aklıma geldi ve Hackintosh yapmaya karar verdim.

• Bu siteden Ventura 13.6.4 dosyasını indirdim.
  • Balena Etcher yazılımı hem kendi sitesinden, hem de Github sayfasından çok yavaş, 30-40 kb/s gibi hızlarda indiği için Rufus yazılımı ile USB'ye yazdırdım.
  • Sonrasında, bu sayfadan OpenCore 1.0.3 EFI paketini indirdim. Klasöre çıkarttıktan sonra karşıma çıkan EFI klasörünü olduğu gibi USB'nin içerisine attım, "EFI> OC> Config" yolunda bulunan Config dosyalarından kendi işlemcime uygun olanı (SkyLake) kopyaladım ve "EFI> OC" bölümüne yapıştırdım, adını da "config" olarak değiştirdim, uzantısı hala ".PLIST" şeklinde.

Tüm bu adımlardan sonra, bilgisayarı USB'den boot ettim, karşıma "EFI", "windows", "Install Ventura" ve "Reset NVRAM" gibi seçenekler çıktı. "Install Ventura" seçeneğini seçtim, ancak "support.apple.com/mac/startup" hatası aldım. Buradan sonra, bana yardım etmenizi istiyorum. Neler yapabilirim?

Düzenleme yapmak istedim:
EFI klasörünün içerisindeki bütün her şeyi bu Github sayfasındakiler ile değiştirdim. OpenCore menüsü metin tabanlı bir hale geldi, şunun gibi:
Eki Görüntüle 120824

Ancak, sorun hala çözülmedi. Install Ventura seçenğine basınca hala aynı hatayı alıyorum.
Hackintosh kurulumu sırasında karşılaştığınız "support.apple.com/mac/startup" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. EFI Dosyalarını Kontrol Edin:
- Doğru EFI dosyalarını kullandığınızdan emin olun. SkyLake işlemcisine uygun olan doğru config.plist dosyasını kullanıyor musunuz? Bu dosyanın yapılandırması doğru olmalıdır.

2. OpenCore Sürümünü Güncelleyin:
- OpenCore sürümünüzü kontrol edin. Güncel bir versiyon (örneğin 0.8.0 veya daha yenisi) kullanmaya çalışın. Daha yeni sürümler genellikle daha fazla uyumluluk sunar.

3. USB Belleği Yeniden Oluşturun:
- Balena Etcher veya Rufus ile USB belleği oluşturduğunuzdan emin olmak için işlemi tekrar yapın. İmaj dosyasının bütünlüğünü kontrol edin; bozulmuş bir dosya bu hatayı verebilir.

4. Kullanılan BIOS Ayarları:
- BIOS'unuzda Secure Boot, Fast Boot gibi seçeneklerin kapalı olduğundan emin olun.
- CSM (Compatibility Support Module) seçeneğinin aktif olduğundan emin olun.

5. Disk Formatını Kontrol Edin:
- USB belleğinizin formatının FAT32 olduğundan emin olun. macOS yükleme dosyaları sadece bu formatla çalışır.

6. Diğer Seçeneklerden Boot:
- OpenCore menüsüne geri dönüp diğer seçenekleri (örneğin "EFI") deneyin. Bazen farklı bir seçenek, yüklemenin başlamasına yardımcı olabilir.

7. NVRAM'ı Sıfırlayın:
- Yükleme menüsünden "Reset NVRAM" seçeneğini kullanarak NVRAM'ı sıfırlayın. Bu bazen yapılandırma ile ilgili problemleri çözebilir.

8. Hackintosh Forumlarında Araştırma Yapın:
- Forumlarda benzer hataları yaşayan kullanıcıların çözümleri olabilir. Biçimsel olarak işlemci modelinize uygun olarak diğer kullanıcıların deneyimlerini kontrol edin.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Başarılar!

USB belleği başka bir porta takarak dene. USB 2.0 portları kullan kurulum esanasında. Elinde başka bir USB bellek varsa onunla da dene.

Hackintosh kurulumu sırasında karşılaştığınız "support.apple.com/mac/startup" hatasını çözmek için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. EFI Dosyalarını Kontrol Edin:
- Doğru EFI dosyalarını kullandığınızdan emin olun. Skylake işlemcisine uygun olan doğru config.plist dosyasını kullanıyor musunuz? Bu dosyanın yapılandırması doğru olmalıdır.

2. OpenCore Sürümünü Güncelleyin:
- OpenCore sürümünüzü kontrol edin. Güncel bir versiyon (örneğin 0.8.0 veya daha yenisi) kullanmaya çalışın. Daha yeni sürümler genellikle daha fazla uyumluluk sunar.

3. USB Belleği Yeniden Oluşturun:
- balenaEtcher veya Rufus ile USB belleği oluşturduğunuzdan emin olmak için işlemi tekrar yapın. İmaj dosyasının bütünlüğünü kontrol edin; bozulmuş bir dosya bu hatayı verebilir.

4. Kullanılan BIOS Ayarları:
- BIOS'unuzda Secure Boot, Fast Boot gibi seçeneklerin kapalı olduğundan emin olun.
- CSM (Compatibility Support Module) seçeneğinin aktif olduğundan emin olun.

5. Disk Formatını Kontrol Edin:
- USB belleğinizin formatının FAT32 olduğundan emin olun. macOS yükleme dosyaları sadece bu formatla çalışır.

6. Diğer Seçeneklerden Boot:
- OpenCore menüsüne geri dönüp diğer seçenekleri (örneğin "EFI") deneyin. Bazen farklı bir seçenek, yüklemenin başlamasına yardımcı olabilir.

7. NVRAM'ı Sıfırlayın:
- Yükleme menüsünden "Reset NVRAM" seçeneğini kullanarak NVRAM'ı sıfırlayın. Bu bazen yapılandırma ile ilgili problemleri çözebilir.

8. Hackintosh Forumlarında Araştırma Yapın:
- Forumlarda benzer hataları yaşayan kullanıcıların çözümleri olabilir. Biçimsel olarak işlemci modelinize uygun olarak diğer kullanıcıların deneyimlerini kontrol edin.

Bu adımları izleyerek sorununuzu çözmeyi deneyin. Başarılar!

Evet, Skylake işlemci ile uyumlu bir Config dosyası kullanıyorum. Dosyanın ismi config şeklinde, ben fazladan .plist yazmıyorum. Yazdığımda da pek bir şey değişmedi açıkçası.
OpenCore sürümümü 1.0. 3, en güncel sürüm.
USB belleği konuyu açtıktan sonra balenaEtcher ile tekrardan yazdım, ancak değişen bir şey olmadı.
Secure Boot ve Fast Boot gibi BIOS ayarları olması gerektiği gibi.
Disk formatından emin değilim ancak balenaEtcher muhtemelen otomatik olarak FAT32 yapmıştır diye düşünüyorum.
OpenCore menüsündeki neredeyse bütün seçenekleri denedim, ancak bir işe yaramadılar.
NVRAM sıfırlama da denedim, işe yaramadı.
Maalesef benimle birebir aynı donanımları kullanan birine rastlamadım. Aynı işlemciye sahip insanların hazırlamış olduğu birkaç farklı EFI denedim ancak işe yaramadılar.

USB belleği başka bir porta takarak dene. USB 2.0 portları kullan kurulum esanasında. Elinde başka bir USB bellek varsa onunla da dene.

USB belleği başka portlara takıp denemedim, denerim. Maalesef elimde başka bir USB bellek yok.