Platform ?

• AMD AM5 (B650-B850)

• AMD AM5 (X670-X870)

• Intel LGA1851 (B860)

• Intel LGA1851 (Z890)

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

BurakF

Uzman
Merhaba sevgili arkadaşlar,

Geçmişte ASUS Z270H, 7700K, RX 580 8 GB ile USB'sinden Ethernet'ine sorunsuz çalışan bir Hackintosh buildi yapmıştım.
Şimdi Hackintosh tarih olmadan önce yeniden bir build yapıp tüm ihtiyaçlarımı bir süre daha görmesi adına ayrı ikinci bir sistem toplamayı planlıyorum.

Platform:
Öncelikle AM5 ve LGA1851 platformunu kıyasladığımızda platformda oturumları ne durumda AM5 ile ilgili çok pozitif şeyler halihazırda gördüm ancak sistemin Hackintosh platformunda son x86 sistem olacağı için Thunderbolt ozellikli bir anakart satın almak istiyorum,

LGA1851 platformunda Power/Efficiency/Low Power Efficiency çekirdeklerin tamamını eksiksiz şekilde kullanabiliyor muyuz, bununla ilgili Türkçe mevcut bir deneyim göremedim.

Diğer bileşenler kafamda aşağı yukarı belli ama özellikle platform konusunda sizin deneyimlerinize ve uyumluluk fikirlerinize ihtiyacım var her şekilde fikir ve eleştiriye açığım şimdiden teşekkür ederim, iyi sosyaller dilerim. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
AMD işlemcili sistemler Hackintosh üzerinde bazı sorunlar yaratıyor.

Çoğu uygulama için AMDHelper gibi Intel kütüphanelerini çeviren programlar kullanmanız gerek, onlar da çok verimli değil. Ben denediğimde Photoshop, Discord gibi birçok popüler uygulama sorunlu çalışıyordu.

Sıfırdan Hackintosh için sistem toplamak yerine MAC'e yönelsen daha iyi. Yani tamamen stabil olmayan deneyim için para harcamaya gerek yok. Ha dual boot yapmak istiyorum diyorsan RX 6800XT-6900XT ve Intel bir işlemci şart.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-13 182522.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-13 182522.webp
    11,3 KB · Görüntüleme: 43
  • Ekran görüntüsü 2025-12-13 182511.webp
    Ekran görüntüsü 2025-12-13 182511.webp
    10,2 KB · Görüntüleme: 49
Sıfırdan Hackintosh için sistem toplamak yerine MAC'e yönelsen daha iyi. Yani tamamen stabil olmayan deneyim için para harcamaya gerek yok. Ha dual boot yapmak istiyorum diyorsan RX 6800XT-6900XT ve Intel bir işlemci şart.
M4 Mac mini cihazım mevcutta var zaten fakat upgrade edilememesi, özellikle de base 256 GB konfügrasyonla satın almış olmam gerekçesiyle harici m2 adaptör ile kullanmaya da bir türlü kullandığım yazılımların sorunsuz kullanamam gerekçesiyle upgradeable bir Hackintosh sistem kurmak istiyorum elimde kasa, cpu soğutucu, ram, psu var aslında birazcık da bu yüzden elimdeki parçaları parça parça satmak yerine bir hobi sistem kurup ihtiyaç durumunda da doğrudan sistem olarak satarak değerlendirmek istiyorum.

AMD işlemcili sistemler Hackintosh üzerinde bazı sorunlar yaratıyor.

Çoğu uygulama için AMDHelper gibi Intel kütüphanelerini çeviren programlar kullanmanız gerek, onlar da çok verimli değil. Ben denediğimde Photoshop, Discord gibi birçok popüler uygulama sorunlu çalışıyordu.
Intel Ultra nesli ile ilgili yeterince kaynak göremedim Intel'in TSMC'ye ürettirdiği ilk nesil işlemciler olduğu için de biraz tedbirliyim doğrusu bu konuda fikriniz var mıdır ?

Intel Ultra nesli ile ilgili yeterince kaynak göremedim Intel'in TSMC'ye ürettirdiği ilk nesil işlemciler olduğu için de biraz tedbirliyim doğrusu bu konuda fikriniz var mıdır ?
Intel Ultra Hackintosh ile kullanabilirsin. Dortania'nnı OpenCore rehberinde bir sorun olduğu görülmüyor. Sadece 10. nesil sonrasında iGPU kullanamazsın o sebeple AMD GPU gerek. RX 580, RX 6600, RX 6800XT vs.

Hackintosh icin para harcamayin bence. Devir degisti, donanim destegi ne kadar uzun surer belli degil. 1851 P;E core konusu hatirladigim kadari ile efektif degildi fakat illa patch vb. deneyen olmustur. Ne is yapacaksiniz? Bosu bosuna dunya para vermeye gerek yok.