2242

Üstün
Hesabı kullanmıyorum. Öylesine açmıştım. 2 faktörlü doğrulama mevcut.

Merhaba,

20 Eylül'de kişisel verilerinizi ilgilendiren bir güvenlik olayı nedeniyle sizinle iletişime geçiyoruz. Yetkisiz bir taraf, Discord tarafından kullanılan üçüncü taraf bir müşteri hizmetleri sistemine sınırlı erişim sağladı. Bu olayda, müşteri destek veya güven ve güvenlik ekiplerimizle olan iletişiminizle ilişkili bazı kişisel verilerinizin ifşa edildiğini doğruladık.
Bu veriler şunları içerebilir:

• Adınız, Discord kullanıcı adınız, e-postanız ve sağlamışsanız diğer iletişim bilgileriniz.
  • Hesabınızla ilişkiliyse ödeme türü, kredi kartınızın son dört hanesi ve satın alma geçmişi dahil olmak üzere sınırlı ödeme bilgileri.
  • IP adresleri.
  • Müşteri destek veya güven ve güvenlik temsilcilerimize gönderilen mesajlar ve ekler.
Olayda şunlar yer almıyordu:

• Tam kredi kartı numaraları veya ccv kodları.
  • Fiziksel adresiniz.
  • Müşteri desteği veya güven ve emniyet temsilcileriyle görüşmüş olabileceğiniz hususların ötesinde Discord'daki mesajlarınız veya etkinlikleriniz.
  • Discord şifreniz veya kimlik doğrulama verileriniz.
Hesabınızda etkilenen bilet numaraları şunlardır: (yazılan numaraları sildim) bu bilet numaralarını kullanarak e-posta hesabınızdaki ilgili borsaları arayabilirsiniz.

Bu olaydan haberdar olur olmaz, olay müdahale prosedürlerimizi uyguladık ve müşteri destek sağlayıcısının bilet sistemimize üçüncü taraf erişimini iptal etmek, dahili bir soruşturma başlatmak ve soruşturma ve iyileştirme çalışmalarımızı desteklemek üzere önde gelen bir adli bilişim firmasıyla çalışmak da dahil olmak üzere durumu ele almak için derhal adımlar attık. Ayrıca, kolluk kuvvetlerine olayı bildirdik.

Discord, bu duruma yanıt olarak gerekli adımları attı ve atmaya devam edecek. Discord'daki üçüncü taraf destek sağlayıcıları için tehdit tespit sistemlerimizi ve güvenlik kontrollerimizi inceledik. Standart olarak, yüksek güvenlik standartlarımızı karşıladıklarından emin olmak için üçüncü taraf sistemlerimizi sık sık denetlemeye devam edeceğiz.

İleriye dönük olarak, şüpheli görünebilecek mesajlar veya diğer iletişimler aldığınızda dikkatli olmanızı öneririz. Sorularınızı yanıtlamak ve ek destek sağlamak için hizmet temsilcilerimiz hizmetinizde. Bizimle şu form aracılığıyla iletişime geçebilirsiniz: http://dis.gd/support

Kişisel verilerinizi koruma sorumluluğumuzu ciddiye alıyoruz ve bunun neden olabileceği rahatsızlık ve endişeyi anlıyoruz.

Bana da geldi bu mail. Konuyu takip edeceğim ama herhalde şifreyi vs. değiştirmekten başka bir şey yapacak bir şey yok. Ek olarak belirteyim bende de iki faktörlü güvenlik önlemi vardı ama bir şeye yaramamış demek ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kart bilgileri çalınmamış ama çalınıyor gibi olmuş anladığım kadarıyla. Hesaplar konusunda bir problem olacağını sanmıyorum ama satın alım yapanlar için en büyük problemlerden biri bu kartların bazı bilgilerinin çalışması olacak gibi.

Hocam benim kayıtlı hesap yok fakat bana da bildirim geldi. Gmaild zamanında destek açmıştım benim yapmam gereken bir şey var mı?