ShadowLegion

Üstün
Makaleler
1
Bu iki oyunu indirimde almıştım. Hades bedava gibiydi ama Prince of Persia'yı 1 saat civarı oynadım fena bir oyun değil ama en son Mafia Old Country gibi bir baş yapıttan gelince bu oyunlar sarmıyormuş. Prince of Persia'ya boşa para vermiş oldum gibi ama sanırım en basite alıp bitiririm sırf sonunu getirmek için. Açıkçası 2026 yılında bu oyunlar ciddi Hype yapacak oyunlar değiller yenisi çıksa bile çok büyük kitlelere hitap edemezlermiş meğerse..

Hype yaratacak oyunlar degil miymis?

Ama en son Mafia old country gibi bir baş yapıttan gelince bu oyunlar sarmıyormuş.

Komedi tufani.

Açıkçası 2026 yılında bu oyunlar ciddi hype yapacak oyunlar değiller yenisi çıksa bile çok büyük kitlelere hitap edemezlermiş meğerse.

Hades 2 oyuna dair biraz daha arastirma yap istersen. Yilin oyunlarin adaylari arasindaydi.
Bunlar sarmiyor diye direkt kotu olmuyor. Dunya senin etrafindan donmuyor sonucta.

Hype yaratacak oyunlar degil miymis?

Komedi tufani.

Hades 2 oyuna dair biraz daha arastirma yap istersen. Yilin oyunlarin adaylari arasindaydi.
Bunlar sarmiyor diye direkt kotu olmuyor. Dunya senin etrafindan donmuyor sonucta.
Dostum sistemi iyi olmayanlar felan oynasın şu oyunları işte. Wukong gibi Tsushima gibi oyunlar varken bunları en kolayda kitaplığıma eklemek için oynarım. Hikaye yok dümdüz ilerle parryle vur öldür felan bu mudur?

Dünya benim etrafımda dönüyor ve evet bu oyunların hiç bir şekilde bir Mafia, RDR kadar fan kitlesi yok ve olmayacak. 15-25 yaş arası çok parası olmadan vakit geçirmek isteyenler oynar işte.

Dostum sistemi iyi olmayanlar falan oynasın şu oyunları işte. Wukong gibi Tsushima gibi oyunlar varken bunları en kolayda kitaplığıma eklemek için oynarım. Hikaye yok dümdüz ilerle parryle vur öldür falan bu mudur?

Hikaye yok demissin. Oyunda hikaye var. God of War Valhalla DLC'sine ayni sekilde diyecek misin? DLC'si benzer mekaniklere sahip.

Dünya benim etrafımda dönüyor ve evet bu oyunların hiçbir şekilde bir Mafia, RDR kadar fan kitlesi yok ve olmayacak.

Olmayacak mi? Biraz sosyal medya mecralarda takil. Cok buyuk kitlesi var. J-RPG, Rogue like gibi topluluklar cok fazla.

Dostum sistemi iyi olmayanlar falan oynasın şu oyunları işte.

Birisi tam tersini derse ne hissederdin peki?
Bu sene cikacak olan Lego Batman oyununa "AAA tam bu çocuklar icin" deyip geciverecek misin mesela?
1990 falan dogumlusun sanirim. Sen o klasiklerdensin yani. Ayni sabit fikirli 50 yasinda emekliler gibi konusuyorsun.
Eski konulara falan baktim da. Sen daha oyun oynamamissin.

Say bakalım nasıl oynamamışım oyun? Oynadıklarım saymakla bitmez. Saysana bir bakalım?

Titanfall 2, Wolfstein, KCD, Witcher, Dying Light, Immortals of Aveum, AC serileri, RDR2, GTA, Tsushima, TLOU 1-2, Conrol, Hellblade 2, A Plague Tale serisi, Expedition 33, güzel hikayeli CoDlar ve BFler, Starfied, Lego oyunlarının bazıları, Split Fiction, It takes two, Unravel 2, A way out, Uncharted serisi, The Alters,RE ve Silent Hill bana hitap etmediği için oynamadım. Bunlar aklıma gelenler daha pek çok oyun var. JRPG ve Rogue like topluluklar 15-20 yaş arası küresel olarak bir hitap noktası değil. Expedition 33 de JRPG değil.

Bu oyunlar kötü demiyorum çok fazla bunlardan daha güzel oyun var diyorum.

Son düzenleme:
JRPG ve Rogue like topluluklar 15-20 yaş arası küresel olarak bir hitap noktası değil. Expedition 33 de JRPG değil.

Persona serisinin kitlesinden haberiniz yok. Bilmediğiniz konularda ahkam kesiyorsunuz.

Ayrıca kitlesinin fazlalığı bir oyunun kalitesini belirlemiyor zaten. 30 milyon satması bir oyunu diğerinden iyi yapmaz. Öyle olsa birbirinin aynısı dandik Pokemon oyunları tarihin en iyileri olmalı.

Sizin yaşlar kaç ki? Persona serisini biliyorum. Bugün evine PS5 ve PS ilk çıktığından beri alanlar RE, Silent Hill veya lineer veya open world RPG / hikayeli oyunları oynuyor. Dünyanın geneli bu. Expedition 33'ün tutma nedeni JPRG mekaniğinden esinlenmesi değil; aksine bitik ve berbat bir türü tamamen evrimleştirdi mesela.

Profilinde anime olan herhangi bir Z kuşağından bir şeyler öğrenecek değiliz. Z kuşağı hep böyle bir şeyleri hep kendilerinin bildğini sanıyorlar.

Profilinde anime olan herhangi bir Z kuşağından bir şeyler öğrenecek değiliz. Z kuşağı hep böyle bir şeyleri hep kendilerinin bildiğini sanıyorlar.

İddia ettiğiniz şeyi kendiniz yapıyorsunuz. Göz ardı edip geçiyorum hocam. Dar görüş ve kültür alanınızda iyi günler dilerim.