Ağırlıklı olarak C/C++ geliştirmesi yapıyorum. Clangd, LLDB yada GDB ve CMake destekletebilsem yeterli. Alan bazında bir hafiflikten bahsediyorum. Performans bazında değil. VS Code'un 10+ GB alan kapladığını gördüğümde ufak bir rahatsız oldum.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 4 Şubat 2024
- Makaleler
- 7
Hocam onu nereye baktınız da gördünüz? Visual Studio ile karıştırıyor olabilir misiniz? IDE olan?
Linux'tayım. Eklentiler ve cache ile beraber kaplıyor. Cache'i temizledim şimdi ama bugün temizliyorum yarın bir daha şişiyor.Hocam onu nereye baktınız da gördünüz? Visual Studio ile karıştırıyor olabilir misiniz? IDE olan?
Bu iki görsel sadece 5 GB. Dediğim gibi 4-5 GB'da cache temizledim daha.
- Makaleler
- 7
O zaman Sublime Text deneyin hocam.
www.sublimetext.com
Sublime Text - the sophisticated text editor for code, markup and prose
Available on Mac, Windows and Linux
VS Code'daki clangd eklentisi ne yapıyor da CMake ile bu kadar uyumlu çalışıyor bilmiyorum ama Sublime Text'te öyle çalışmıyor. Projeyi oluşturduğumda CMakeLists.txt'yi yazıyorum önce. Sonrasında da başlıyorum çalışmaya. VSCode'da herhangi bir config değişikliğini clangd otomatik tespit edip ona göre hareket ediyor. Linklenmiş kütüphaneleri ve versiyon değişikliklerini anlayıp ona uygun LSP desteği sunuyor. Sublime Text'te olmuyor bu. Clangd eklentisi yüklü, CMake için de bir şeyler yükledim. Ama VS Code'da ki gibi indexleme yapmıyor. O yüzden oto tamamlama doğru çalışmıyor.O zaman Sublime Text deneyin hocam.
![]()
Sublime Text - the sophisticated text editor for code, markup and prose
Available on Mac, Windows and Linuxwww.sublimetext.com