Wartz

Başarılı
Makaleler
5
Merhaba,

Bu konuda Hafif Linux dağıtımlarını göstermek istiyorum. Bu konuyu distro bakan arkadaşlar için oluşturdum.

Linux Mint

Linux_Mint_20.3_(Una)_Cinnamon.webp

4 tane versiyonu vardır: Cinnamon, MATE, Debian ve XFCE. Modern bilgisayarlar ve 2012-2020 bilgisayarlar için en iyisidir. 2 GB RAM tüketir.

AntiX

Screenshot-from-2024-04-24-06-26-20.webp

Kendisi hafif bir işletim sistemidir. 512 MB RAM tüketir. İçinde bir sürü kullanışlı program vardır. Ve eski bilgisayarları geri hayata döndürür.

Puppy Linux

1760298580832.webp

Eski görünümlü ama yine de kullanışlıdır 128 MB RAM tüketir. Her ne kadar modern görünmese de yine de Antix kadar iyi değildir.

Tiny Core Linux

1760298741749.webp

Az erişilebilirlik ama daha hafif. Rahatsız etmez ve rahattır. Çok deneyimlemediğimden bilemiyorum. 28-46 MB RAM tüketir

En son ve en çılgınına gelelim.

Damn Small Linux

1760298813015.webp

Marketten aldığınız patateste bile çalışır, 8 MB RAM tüketir. İyi olduğunu düşünüyorum.

İndirme Linkleri:
Yakın zamanda hafif işletim sistemlerinin konusunu da yapmayı düşünüyorum.

İlginiz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

Merhaba,

Bu konuda Hafif Linux dağıtımlarını göstermek istiyorum. Bu konuyu distro bakan arkadaşlar için oluşturdum.

Linux Mint

Eki Görüntüle 192139

4 tane versiyonu vardır: Cinnamon, MATE, Debian ve XFCE. Modern bilgisayarlar ve 2012-2020 bilgisayarlar için en iyisidir. 2 GB RAM tüketir.

AntiX

Eki Görüntüle 192143

Kendisi hafif bir işletim sistemidir. 512 MB RAM tüketir. İçinde bir sürü kullanışlı program vardır. Ve eski bilgisayarları geri hayata döndürür.

Puppy Linux

Eki Görüntüle 192149

Eski görünümlü ama yine de kullanışlıdır 128 MB RAM tüketir. Her ne kadar modern görünmese de yine de Antix kadar iyi değildir.

Tiny Core Linux

Eki Görüntüle 192152

Az erişilebilirlik ama daha hafif. Rahatsız etmez ve rahattır. Çok deneyimlemediğimden bilemiyorum. 28-46 MB RAM tüketir

En son ve en çılgınına gelelim.

Damn Small Linux

Eki Görüntüle 192153

Marketten aldığınız patateste bile çalışır, 8 MB RAM tüketir. İyi olduğunu düşünüyorum.

İndirme Linkleri:
Yakın zamanda hafif işletim sistemlerinin konusunu da yapmayı düşünüyorum.

İlginiz ve vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
SliTaz Linux'u da ekleyebilirsiniz. ISO'su en son yanlış hatırlamıyorsam 50-60 MB'dı.

Arch Linux ve Debian da çok hafiftir. Xfce veya LXQt masaüstü ortamları ile kurduğunuzda ortalama 400-450 MB civarı harcıyor. Kolay kullanımlı Ubuntu tabanından ise Lubuntu ve Xubuntu da eklenebilir. Ama bunlar Arch Linux ve Debian'a kıyasla daha fazla bellek kullanırlar. Ubuntu tabanlı bildiğim en hafif dağıtım Bodhi Linux. Yaklaşık 250-260 MB civarı bellek kullanıyor. Absürt seviyede hafifti.

Son düzenleme:
Bu yöntem ile Debian kurarsanız süper olur. Bir de Xfce veya OpenBox kurun.