@Hans, herif Ortadoğu'daki en iyi diktatör. Kendisi ne Saddam Hüseyin kadar kör ne de Kaddafi kadar yavaştı. Hafız Esad bu örneklere göre diplomasi, ülke içi siyaset ve askeri kapsamda çeşitli yönlerden (özellikle dış siyaset bakımından) örnek alınması gereken bir kişi ancak tamamen örnek alınması saçmalıktır!

Son düzenleme:
@Hans, herif Orta Doğu'daki en iyi diktatör. Kendisi ne saddam Hüseyin kadar kör ne de kaddafi kadar yavaştı. Hafız esad bu örneklere göre diplomasi, ülke içi siyaset ve askeri kapsamda çeşitli yönlerden (özellikle dış siyaset bakımından) örnek alınması gereken bir kişi ancak tamamen örnek alınması saçmalıktır!

Diktatör olan hiç kimse örnek alınacak veya hayranlık duyulacak biri değildir; aynı yaşadığımız ülke içerisindeki durum gibi. Dışarıdan ufak tefek bilgilerle duyduğun bir hayranlık olabilir ama zamanında orada çok büyük bir muhalif kitle vardı ve yönetim oğluna geçtikten sonra kendi birikimi patlak verdi.

Diktatör olan hiç kimse örnek alınacak veya hayranlık duyulacak biri değildir; aynı yaşadığımız ülke içerisindeki durum gibi. Dışarıdan ufak tefek bilgilerle duyduğun bir hayranlık olabilir ama zamanında orada çok büyük bir muhalif kitle vardı ve yönetim oğluna geçtikten sonra kendi birikimi patlak verdi.
Atatürk ve Napoleon'da bir diktatördü ancak bu kişiler aynı değillerdir. Bir tanesi (Atatürk) ülkesini modern seviyeye ulaştırmak adına savaşmıştır. Bir diğeri ise (Napoleon) kendi ülkesinin vatandaşı haricen hiçbir kimseyi bağışlamamıştır.

Dışarıdan ufak tefek bilgilerle duyduğun bir hayranlık olabilir
Hayranlık değil ki zaten diktatörlük pek mantıklı bir sistem değildir ancak (kişiden) örnek alınabilecek yanları mevcuttur. Çünkü, anaç düşünce sistem değil kişinin yaptığı eylemlerdir. Bu doğrultuda iyi ve kötü ayrımı esastır. Misal, Talat Paşa kendi zamanında Ermenileri katletme emri vermeseydi Türk ordusu malup olurdu.

Diktatör olan hiç kimse örnek alınacak veya hayranlık duyulacak biri değildir;
Çoğu insanın belli bir noktada örnek alınabilir bir yanı vardır. Mesela, Esad için bu nokta dış siyasettir. Atatürk'e göre epey fevri olsa dahi 1 tane bile adamakıllı bir şey alsam o bilgi beni iyi yönde etkileme imkanına sahip yada hiçbir işe yaramayacak.

Ekleme olarak: Adamın oğlu kaçtı diye merak etmiştim.

Son düzenleme: