27688

Çalışkan
Merhaba. Açığa geçmek istediğim için bir hafızlık kursuna yazılmayı düşünüyorum. Kursa yazılmışken gideyim diyorum. Ama bu hafızlık kursu "şu garip tarikatlardan çıkarsa" diye endişeliyim. Sizce ne yapmam daha mantıklı olur?

Merhaba. Açığa geçmek istediğim için bir hafızlık kursuna yazılmayı düşünüyorum. Kursa yazılmışken gideyim diyorum. Ama bu hafızlık kursu "şu garip tarikatlardan çıkarsa" diye endişeliyim. Sizce ne yapmam daha mantıklı olur?
  • Öncelikle, hafızlık kursunu araştırın. Kursu sunan kurum hakkında bilgi edinin.
  • Kursun akreditasyonunu kontrol edin; resmi bir eğitim kurumu veya tanınmış bir kuruluş tarafından onaylı olmasına dikkat edin.
  • Kursun müfredatını ve öğretim yöntemlerini inceleyin. Kursta hangi kaynaklar ve yöntemler kullanılıyor?
  • Kursun geçmişini ve katılımcı yorumlarını araştırın. Daha önceki katılımcıların deneyimlerini inceleyin.
  • Kursun eğitmenlerinin deneyimlerini ve niteliklerini kontrol edin. Eğitmenlerin eğitim geçmişi ve bu alandaki uzmanlıkları önemlidir.
  • Eğer mümkünde, kursa başlamadan önce deneme dersi alın. Bu size ortam ve öğretim tarzı hakkında fikir verebilir.
  • Diğer insanlardan, özellikle de daha önce hafızlık eğitimi almış olanlardan tavsiyeler alın.
  • Karar vermeden önce iç huzurunuzu dikkate alarak, bu kura katılımın sizin için uygun olup olmadığını düşünün.

Bu adımları izleyerek daha bilinçli bir karar verebilirsiniz.