Haftalık çalışma saatlerinin 45 saatten 40'a indirilmesi planlanıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan XEfe.Bey
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 28
  • Görüntüleme Görüntüleme 992
Benimkini ediyor.Okula gitmesem derece yapabilecek düzeydeyim (yks) ama 8 saat maymunlar cehennemi.
Hacı yerinde olsam okuldan çok yöneleceğim alanlara özen gösterirdim. Ben yazılıma çocukken çok ilgiliydim ama okuldan gelince tükeniyorduk, yorgunluktan ölüyorduk.

Sanki matematik yapamayacağım. Limit, türev, integral, trigonometri okulda öğrenmedim ben yani. Ancak derslerde boş boş yattım.
Türkiye'de her öğrenci neredeyse böyle. Hayatımızı sömürüyor okul.

Benim hikayem aşağı yukarı aynı. Şu an rastgele bir kaynaktan okulda 100 yıl bitiremiyeceğim türevi çalışıyorum.

Çalışma saatlerini yedim. Gerçekten mutlu olup sevilen işler yapılsa ve hakkaniyetli davranılsa çoğu insan seve seve fazladan bile çalışır. Herkesin psikolojisi bozuk.

Benimkini ediyor.Okula gitmesem derece yapabilecek düzeydeyim (yks) ama 8 saat maymunlar cehennemi.
Okulda ders çalışılabiliyor, LGS'yi kâle alıp iyi bir puan alsaydın şu an iyi bir okulda hocaların serbest bıraktığı, rekabetin hatsafhada olduğu bir ortamda ders çalışıyor olurdun.

Okulda ders çalışılabiliyor, LGS'yi kâle alıp iyi bir puan alsaydın şu an iyi bir okulda hocaların serbest bıraktığı, rekabetin hatsafhada olduğu bir ortamda ders çalışıyor olurdun.
Rekabetin olduğu her yerde pislik vardır. Bunu unutma.

Okulda ders çalışılabiliyor, LGS'yi kâle alıp iyi bir puan alsaydın şu an iyi bir okulda hocaların serbest bıraktığı, rekabetin hat safhada olduğu bir ortamda ders çalışıyor olurdun.

Bu neyi savunma çabası? 40 kişinin bağırdığı bir yerde nasıl çalışacağım? Benim girdiğim yıl çıkan "nitelikli lise" olan liselerden birine yerleştim (puan ile).Boşuna savunmaya çalışmayın, fen liseleri hariç tüm ülkeyi çöpe mi atalım?

Okulun 40 kişiyse evet bu bir sorun, 32 kişi var bizde de Fen lisesi gayet de tatmin edici ders çalışılıyor. Ev gibi değil tâbi ama boş derslerde falan rahat akıyor yani.

Puan ile dediğin şey ortalama mı yoksa LGS puanı mı? 40 kişinin olduğu bir sınıfa sahip bir okul nitelikli falan değil, kusura bakma.

12 yıllık okul hayatım boşuna. Bu sene kendim çalışmasam matematiğe, fiziğe ilgim olduğunu bile bilmiyordum. Bazı insanlar için hayatı cehenneme çevirebilir, "fen lisesi kazansaydın o zaman" gibi saçma savunmalara gerek yok .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…