12 yıllık okul hayatım boşuna. Bu sene kendim çalışmasam matematiğe, fiziğe ilgim olduğunu bile bilmiyordum. Bazı insanlar için hayatı cehenneme çevirebilir, "fen lisesi kazansaydın o zaman" gibi saçma savunmalara gerek yok :).
Fen lisesi kazansaydın falan demiş miyim sana bro? Saçma sapan yerlere çekme konuyu, eğer düşünseydin 4 sene önce günde 2 saatini ayırsaydın ortalamanın çok çok üstünde bir okula gidebilirdin.

Fen lisesi şart falan değil, örneğin benim şehrimde %5-6'lık dilimle güzel bir yere gidebiliyorsunuz. Burada edineceğiniz arkadaşlarınızın çoğu da üniversite hayali kurduğu için çalışma olanağı sağlıyor genellikle. Değişmiş olabilirsiniz, ama bunu kendiniz tercih etmişsiniz. Eğer ki 4 sene önce de şu anki doğru düşünce yapınıza sahip olsaydınız okul sizin için iyi bile olurdu. Okul hayatınızı mahvetmemiş, siz kendiniz tercih etmişsiniz.

Okul çevrenizdeki insanların çoğunun üniversite hayali yok değil mi? Onları da nitelikli bir okula koysanız onlar da diyecekti hayatımı mahvediyor diye.

Arkadaş ortamının ne denli önemli olduğunun farkındayım, işiniz zor. Gönlüne göre olur umarım, ben de gireceğim bu sene umarım benim de gönlüme göre olur.

Hocalarım, iş kanunlarında değişiklik için yeni düzenlemeler gündemde. Çoğu asgari ücretli çalışan için haftalık çalışma süresi 45 saat olarak kabul edilir. Hükümet çalışanların çalışma saatleriyle ilgili yeni bir düzenleme planında. Saatlerin 35-40 saate indirilmesi için çalışmalara başlanıldı. 35 olur mu bilmem ama 40 olacak gibi duruyor.

Böyle bir şeye uyacaklarını zannetmiyorum ve zaten çoğu yer doğru dürüst denetlenmiyor. Hadi bazı yerler bu çalışma saatlerini uyguluyor diyelim. Haftanın 6 günü bazen izin kullandırtmayıp 7 gün çalıştıran iş yerleri var. Örneğin market zincirleri, bu zincir marketlerin içerisinde 1 veya 2 kişi çalıştırıldığına denk gelmişsinizdir. İşin enteresan kısmı kanuna aykırı olan ve hakkınızı istemenize engel olacak bir metine imza atmanız isteniyor yoksa işe alınmıyorsunuz. İşte kanunda bunlar yasal bulunuyor ve hakkınız olanı isteme şansınız yok. Denetimde bile haber verilerek gidiliyor, denetimi uydurmaca ve torpil yapılmazsa o zaman bu gerçekleşir diyebilirim.

Fen lisesi kazansaydın falan demiş miyim sana bro? Saçma sapan yerlere çekme konuyu, eğer düşünseydin 4 sene önce günde 2 saatini ayırsaydın ortalamanın çok çok üstünde bir okula gidebilirdin.

Fen lisesi şart falan değil, örneğin benim şehrimde %5-6'lık dilimle güzel bir yere gidebiliyorsunuz. Burada edineceğiniz arkadaşlarınızın çoğu da üniversite hayali kurduğu için çalışma olanağı sağlıyor genellikle. Değişmiş olabilirsiniz, ama bunu kendiniz tercih etmişsiniz. Eğer ki 4 sene önce de şu anki doğru düşünce yapınıza sahip olsaydınız okul sizin için iyi bile olurdu. Okul hayatınızı mahvetmemiş, siz kendiniz tercih etmişsiniz.

Okul çevrenizdeki insanların çoğunun üniversite hayali yok değil mi? Onları da nitelikli bir okula koysanız onlar da diyecekti hayatımı mahvediyor diye.

Arkadaş ortamının ne denli önemli olduğunun farkındayım, işiniz zor. Gönlüne göre olur umarım, ben de gireceğim bu sene umarım benim de gönlüme göre olur.

Orta okulun bir kısmına kadar zaten derslerim çok iyi gidiyordu. Sonra saçma sapan bir matematik hocası tam matematiğin oturacağı zamanlarda beni nefret ettirdi ve bu birçok kişinin başına gelmiştir. Sadece Türkçe vs çözerek bir şeyler yapmaya çalıştım hatta bölüm olarak dil bile seçmeyi düşünüyordum. Okul alt seviye insanı orta seviyeye getirmeye yarar ama zaten orada seviyedeyseniz ve Türkiye eğitim sistemindeyseniz okul sizin cehenneminizdir. Dışarıda onca iyi matematik, fizik vs. kaynağı varken (YouTube kaynakları) gidip maaşı hariç (asgari ücretin biraz fazlası) önemsemeyen hoca ile bir şeyler öğrenmek pek iyi bir tercih değil.

Haftalık 5 saat düşürülmesi iyi. Ama tek sorun bu değil ki. Hakkettiğimiz maaşı alamıyoruz. İstediğimiz gibi iyi bir hayatımız yok. Köle gibi çalış çalış dur hep. İstediğimizi alamıyoruz.

Adamlar utanmasa pazar günleri de çalıştıracak. Böyle bir şeyin olacağını düşünmüyorum. Olsa dahi yine hiçbir şeyin değişmeyecği bir biçimde olur.

Sıfır sıfır elde var sıfır.

Esat abi herkesin kafası dersleri almıyor. Tembellikten değil, gerçekten olmuyor. Ben matematik ve fizik dersinde kafam mavi ekran veriyor resmen.

Bence en verimli model Avrupa'nın şu an denediği haftada 4 günlük model. Hatta onu da günde 6 saat olarak ayarlanırsa, misal 9 da başlayıp 4'de bitecek şekilde olursa on numara olur. Toplumun verimliliği artar, psikolojisi düzelir.