mr.esat
Üstün
Fen lisesi kazansaydın falan demiş miyim sana bro? Saçma sapan yerlere çekme konuyu, eğer düşünseydin 4 sene önce günde 2 saatini ayırsaydın ortalamanın çok çok üstünde bir okula gidebilirdin.12 yıllık okul hayatım boşuna. Bu sene kendim çalışmasam matematiğe, fiziğe ilgim olduğunu bile bilmiyordum. Bazı insanlar için hayatı cehenneme çevirebilir, "fen lisesi kazansaydın o zaman" gibi saçma savunmalara gerek yok.
Fen lisesi şart falan değil, örneğin benim şehrimde %5-6'lık dilimle güzel bir yere gidebiliyorsunuz. Burada edineceğiniz arkadaşlarınızın çoğu da üniversite hayali kurduğu için çalışma olanağı sağlıyor genellikle. Değişmiş olabilirsiniz, ama bunu kendiniz tercih etmişsiniz. Eğer ki 4 sene önce de şu anki doğru düşünce yapınıza sahip olsaydınız okul sizin için iyi bile olurdu. Okul hayatınızı mahvetmemiş, siz kendiniz tercih etmişsiniz.
Okul çevrenizdeki insanların çoğunun üniversite hayali yok değil mi? Onları da nitelikli bir okula koysanız onlar da diyecekti hayatımı mahvediyor diye.
Arkadaş ortamının ne denli önemli olduğunun farkındayım, işiniz zor. Gönlüne göre olur umarım, ben de gireceğim bu sene umarım benim de gönlüme göre olur.