Bu konu hakkında epey bir düşündüm. İfade özgürlüğü olmadığı görüşüne daha yakınım. İnternette ifade özgürlüğü olduğunu söyleyen insanlar da var. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce hakaret ifade özgürlüğü müdür?
Depends herhangi bir duruma gore degisebilir.

Hakaret nasıl ifade özgürlüğü olabiliyor? Eğer ki hakarete ifade özgürlüğü diyen varsa onun da ayrım yapmaktan bi' haber olduğu konusunda fikir belirtmek isterim. En basitinden birisine "çirkinsin" demek ile bunu hakaret vari bir yorumla dillendirip "... Benziyorsun" demek de aynı anlama geliyor. Ama birisi hakaret olurken diğeri ifade özgürlüğü oluyor. Ayrımı basit bir konu.

En basitinden AİHS'nin bu konu hakkındaki maddelerine de bakarak anlayabilirsin bu ayrımı. https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/36055
2. Kullanılması görev ve sorumluluk yükleyen bu özgürlükler, demokratik bir toplumda, zorunlu tedbirler niteliğinde olarak, ulusal güvenliğin, toprak bütünlüğünün veya kamu emniyetinin korunması, kamu düzeninin sağlanması ve suç işlenmesinin önlenmesi, sağlığın veya ahlakın, başkalarının şöhret ve haklarının korunması, veya yargı gücünün otorite ve tarafsızlığının sağlanması için yasayla öngörülen bazı biçim koşullarına, sınırlamalara ve yaptırımlara bağlanabilir.

Türkiye'deki emsal kararlara bakıp da bu çizgiyi kayırmayın.

Son düzenleme:
Şöyle net bir şey var "sen birine hakaret edersen o da sana eder" tabii bu çok komplex bir şey. Sana zarar veren bir şey yapmıştır (tabii seninde en küçük kusurun olmaması lazım) o zaman hakaret hatta küfür bile normal görülebilir.
Ama gerçekten durduk yerde ya da birçok insan tarafından "neden" sayılmayacak bir şey için hakaret edersen karşılığında çok daha "ağır" şeyler duyabilirsin ve bu böyle uzar gider.

Sen ben bundan etkilenmiyebiliriz fakat her insan aynı değil. Bazı insanların psikolojisi iyi değil. İnternet üzerinden veya gerçek hayatta bir sürü insanın ona hakaret etmesi intihara kadar gidebiliyor.

Psikolojinin bozulması zaten "kötü" davranışlardan kaynaklı en iyi psikolojiye sahip insan düşünün ve ona sürekli "ağır" hakaretler edin ben çok uzun süreceğini sanmıyorum ve "ciddileşmeye" başlayacaktır.
Dedemin bir lafı vardı "kazın ayağı öyle değil"