X99

Yetkin
Yer
Asgard
Arkadaşlar selam; genel olarak kullandığımız anakartlarda BIOS güncellemesi yaparken direkt son sürüme geçiyoruz. BIOS sürümü sırayla güncellenen, yani direkt son sürüme geçmeden adım adım güncellenen seriler hangileridir? Güncellemeyi sırayla yapmazsak ne gibi sorunlar yaşarız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar selam; genel olarak kullandığımız anakartlarda BIOS güncellemesi yaparken direkt son sürüme geçiyoruz. BIOS sürümü sırayla güncellenen, yani direkt son sürüme geçmeden adım adım güncellenen seriler hangileridir? Güncellemeyi sırayla yapmazsak ne gibi sorunlar yaşarız?
Sorun olmaz. Direkt son sürüme güncellemeniz daha iyi.

Bazı ASRock ve Gigabyte kartlarda bu durum vardı. MSI ve ASUS'ta denk gelmedim. Zaten ilgili BIOS sürümü açıklamasında bu durum belirtiliyor, ''Öncesinde şu sürüme güncelleyin.'' şeklinde.

Bazı ASRock ve Gigabyte kartlarda bu durum vardı. MSI ve ASUS'ta denk gelmedim. Zaten ilgili BIOS sürümü açıklamasında bu durum belirtiliyor, "öncesinde şu sürüme güncelleyin." şeklinde.

Şüphelendiğimiz anakartlar da PDF ve kitapcıkta önerilen adımları dikkate alacağız hocam o zaman.

Şüphelendiğimiz anakartlar da PDF ve kitapcıkta önerilen adımları dikkate alacağız hocam o zaman.

Anakart sitesi BIOS & Firmware kısmında yazar, kitapçıklık durum yok. Zaten uzunca süredir denk geldiğim bir şey değil, giriş seviye anakartların sorunu.