İyi sosyaller.
Başlığı "X bütçede hangi monitör alınır?" olarak yazmadım çünkü alacağım monitörün özelliklerine göre bütçem şekillenecek. İşte benim kendi yaptığım tablom:
- 2K IPS: Max 7.000 TL.
- 2K IPS HDR: Max 9.000 TL.
- 4K IPS: Max 15.000 TL.
- 2K OLED: Max 20.000 TL.
- 2K Mini LED: Max 20.000 TL.
Ekran kartım RX 7800 XT olduğu için 4 K'de zorluk yaşayacağım. 2 K'de beni kesecek gibi durmuyor. Hz olarak 75 Hz bile yeter. Tek çare panel tipini değiştirmek gibi duruyor ama monitöre 20K'den fazla veremem. 20K altında bir tane Samsung G5 OLED monitör buldum ama hiç OLED koruma özelliği yok gibi duruyor.
İşin ucuzuna kaçıp 1 yıla OLED yanıklı monitör sahibi de olmak istemiyorum. Yine de OLED kullanmayı çok istiyorum ama bütçem fazla yok. İkinci el kesinlikle düşünmüyorum. Burada başka konularda mini LED önerenleri gördüm ama OLED'den farkı nedir anlayamadım. Kıyaslama konularında kesinlikle OLED tercih edilmesi gerektiği söyleniyor. Sizce Samsung G5 OLED alınır mı? Yoksa IPS bir monitör mü tercih etmeliyim veya 20K altında ya da en kötü maksimum 22K ile başka OLED monitör öneriniz var mı?
Şu an Samsung G5 OLED ile 2K IPS iyi bir HDR destekli monitör arasında çok kararsızım. Diğer seçenekler fazla bana uymuyor gibi.