stalkersosa
Çalışkan
Arkadaşlar merhaba, başlıkta da göründüğü gibi bir OLED panele geçmek istiyorum. Fakat WOLED mi yoksa QD-OLED mi tercih edeceğimi tam karar veremedim, kısaca bilmiyorum kendimce.
Şöyle olduğum ortamı ve kullanımımı kısaca açıklayayım;
Tam olarak istediğim şey aslında çoğunlukla gördüğümüz oyun testleri, wallpaper kullanımlarında vs siyahların çok derin olması, renklerin güzelliği vs. Yukarıdaki ışık çok abartı bir şekilde monitörüme vurmuyor. Siyahların bozulmasını istemem ve çoğunlukla gördüğüm üzere parlak bir ekran istiyorum gibi hissediyorum. Tam olarak hangi paneli seçeceğime aslında burada karar veremiyorum.
Şu an için bulduğum 3 adet seçenek var bu seçenekleri sizle de paylaşmak isterim;
Asus Rog Strıx XG27AQDPG 26.5 Qd-Oled HDR500 2560X1440 0.03MS 500Hz 300CD Dp HDMI
Asus ROG Swift PG27AQDP 26.5 inç 480Hz 0.03ms 2K QHD Adaptive Sync WOLED
Asus Rog Strix OLED XG27ACDNG 26.5 Inç 360Hz 0.03MS 2k Qhd Adaptive Sync Qd-Oled
Markanın ASUS olması konusunda kararlıyım çünkü incelediğim kadarıyla gayet güzel bir koruma sistemleri var ve genelde ASUS kullandım, garanti servisi vs müşteri ilişkilerinde ben bir sorun yaşamadım ve memnunum bu konuda.
Hz olarak da bütçe yeterliliği konusunda QD-OLED olarak 500-360Hz WOLED olarak da 480 Hz bir monitor araştırdım.
WOLED olanı arkadaşım kullanıyor ve gayet memnun olduğunu söylüyor ondan inceleme şansım oldu ama diğer monitorleri inceleme veya kullanır kişi ağzından dinleme şansım olmadı.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Şöyle olduğum ortamı ve kullanımımı kısaca açıklayayım;
- Olduğum ortam karanlık, siyah kalın bir perdem var içeriye güneş girmemesi için doğal aydınlık ortamda pek kullanmıyorum. Çoğunlukla karanlıkta kullanıyorum.
- Şu anda bir Fast IPS kullanıyorum ve renk derecesine gözüm alışık, WOLED'de gözüme soluk veya parlaklık açısından kısık gelir mi bilmiyorum, araştırdığım kadarıyla QD-OLED'de renkler çok daha canlı görünüyor.
- Günlük ortalama kullanımım 4-6 saat arasında, izinli olduğum günlerde ise 8-10 saate dayanıyor.
- Bütçe konusunda bir problemim yok şükür ki, bunun için birikimim olmuştu şu anki monitörüm bir arıza yaptı garanti sürecine gönderdim fakat ara sıra yine problem yaşatıyor o sebepten dolayı değiştiriyorum. 7800X3D ve 4070 Ti super kullanıyorum şu an fakat 9800X3D takacağım. FPS konusunda rekabetçi oyunlarda bir problemim yok çoğunlukla 500 üzeri.
- Oynadığım oyunlar ve kullanımım tamamen karışık, FPS oyunları da oynuyoruım (çoğunlukla), yanı sıra hikayeli oyunları da çok oynuyorum. Video film dizi de izliyorum. Her türlü işi yapıyorum aslında.
- Genel olarak duvar aydınlatması ve masamda bir Vijim K22 aydınlatma var. Masaya monteli ve yukarıdan masaya vuruyor. Bilmeyenler için influencer masa ışığı gibi yayınlar için.
Tam olarak istediğim şey aslında çoğunlukla gördüğümüz oyun testleri, wallpaper kullanımlarında vs siyahların çok derin olması, renklerin güzelliği vs. Yukarıdaki ışık çok abartı bir şekilde monitörüme vurmuyor. Siyahların bozulmasını istemem ve çoğunlukla gördüğüm üzere parlak bir ekran istiyorum gibi hissediyorum. Tam olarak hangi paneli seçeceğime aslında burada karar veremiyorum.
Şu an için bulduğum 3 adet seçenek var bu seçenekleri sizle de paylaşmak isterim;
Asus Rog Strıx XG27AQDPG 26.5 Qd-Oled HDR500 2560X1440 0.03MS 500Hz 300CD Dp HDMI
Asus ROG Swift PG27AQDP 26.5 inç 480Hz 0.03ms 2K QHD Adaptive Sync WOLED
Asus Rog Strix OLED XG27ACDNG 26.5 Inç 360Hz 0.03MS 2k Qhd Adaptive Sync Qd-Oled
Markanın ASUS olması konusunda kararlıyım çünkü incelediğim kadarıyla gayet güzel bir koruma sistemleri var ve genelde ASUS kullandım, garanti servisi vs müşteri ilişkilerinde ben bir sorun yaşamadım ve memnunum bu konuda.
Hz olarak da bütçe yeterliliği konusunda QD-OLED olarak 500-360Hz WOLED olarak da 480 Hz bir monitor araştırdım.
WOLED olanı arkadaşım kullanıyor ve gayet memnun olduğunu söylüyor ondan inceleme şansım oldu ama diğer monitorleri inceleme veya kullanır kişi ağzından dinleme şansım olmadı.
Bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Son düzenleyen: Moderatör: